Translate this page

Το μπλακ άουτ της ΔΕΗ στη Σαντορίνη κάνει τον γύρο του κόσμου

Μπορεί η γενική διακοπή ρεύματος στη Σαντορίνη και τη Θηρασία που σημειώθηκε το μεσημέρι, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ της περιοχής να.... αναστάτωσε ντόπιους και τουρίστες, όμως, η είδηση δεν περιορίστηκε στις πλαγιές της καλντέρας. Αντιθέτως, έκανε τον γύρο του κόσμου, φτάνοντας ακόμα και στην Σιγκαπούρη.

Με φωτογραφίες από την εντυπωσιακή Σαντορίνη, δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, του ιταλικού πρακτορείου RaiNews, των αμερικανικών δικτύων ABC και FoxNews, αλλά και της ιστοσελίδας από τη Σιγκαπούρη, straitstimes.com, το μπλακ άουτ ταξίδεψε πέρα από τα στενά και γραφικά σοκάκια του μαγευτικού νησιού των Κυκλάδων.

Στο δημοσίευμα του Guardian ο συντάκτης προέβλεψε πως οι επισκέπτες του νησιού αναμένεται να δειπνήσουν υπό το φως των κεριών με ζεστή μπύρα, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Ανέφερε, πάντως πως η πυρκαγιά κατασβέστηκε άμεσα, κάνοντας λόγο για προσπάθειες να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο νησί το συντομότερο δυνατό.

«Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί από την φωτιά», αναφέρει το κείμενο που περιγράφει την Σαντορίνη ως έναν βασικό τουριστικό προορισμό που προσελκύει 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες και είναι γνωστή για την θέα και το ηλιοβασίλεμα.

Μάλιστα, τις προβλέψεις της βρετανικής εφημερίδας για ρομαντικό δείπνο προτίμησε και η ιστοσελίδα από τη Σιγκαπούρη, straitstimes.com, που αναπαρήγαγε το δημοσίευμα του Guardian.

Το ιταλικό πρακτορείο RaiNews έκανε λόγο για ταλαιπωρία των επισκεπτών του νησιού, που διανύει την πιο έντονη τουριστική περίοδό του, ενώ επισήμανε πως η ΔΕΗ πρόκειται να αποστείλει άμεσα γεννήτριες ώστε να ενισχυθεί το σύστημα ηλεκτροδότησης.

Τα αμερικανικά δίκτυα ABC και FoxNews, με τη σειρά τους αναφέρθηκαν στη διακοπή, μεταφέροντας, μάλιστα, τις δηλώσεις του δημάρχου Θήρας, Αναστάσιου-Νίκου Ζώρζου πως θα ξεκινούσε σταδιακά η εκ περιτροπής παροχή ρεύματος, ανά περιοχή.

«Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα και τα γραφικά χωριά της που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στους βράχους της. Αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς, που προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του FoxNews.



Print Friendly and PDF

Traveling together