Translate this page

Αυτές είναι οι 10 πιο Χριστουγεννιάτικες πόλεις του κόσμου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι δρόμοι και οι βιτρίνες έχουν γεμίσει Αγιοβασίληδες, έλατα και πολύχρωμα φωτάκια. Ωστόσο αν δεν σας είναι αρκετός όλος αυτός ο εορταστικός στολισμός και θέλετε κι άλλο, τότε οι 10 πόλεις που ακολουθούν είναι ότι ακριβώς χρειάζεστε....

Oι συγκεκριμένες πόλεις του κόσμου αρχίζουν τον στολισμό ήδη από πολύ νωρίς τον Δεκέμβρη, το εορταστικό πνεύμα έχει κατακλύσει τον κόσμο και οι γιορτές των Χριστουγέννων εκεί είναι πραγματικά μαγευτικές και αξέχαστες.

Δείτε τις 10 πιο Χριστουγεννιάτικες πόλεις, όπως τις παρουσίασε το CNN 

Βαρκελώνη - Ισπανία

Αν θέλετε να παρατείνετε τις διακοπές των Χριστουγέννων σας μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, τότε αυτός είναι ο ιδανικός προορισμός. Τη 5η μέρα του νέου χρόνου γιορτάζεται η μέρα των τριών μάγων, του Μπαλτάσαρ, του Μελχιορ και του Γκασπάρ και από το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, φτάνουν στο λιμάνι της πόλης με το πλοίο Santa Eulàlia, εν μέσω πυροτεχνημάτων και ο δήμαρχος τους παραδίδει τα κλειδιά της πόλης, ενώ ανήμερα ακολουθεί παρέλαση στους δρόμους με μια μαγευτική πομπή αρμάτων που περιλαμβάνει καμήλες, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και εκθαμβωτικά κοστούμια.

  
  
Ροβανιέμι, Λαπωνία - Φινλανδία

Ενώ οι θρύλοι που χρονολογούνται ήδη από τη δεκαετία του 1820 αναφέρουν το Βόρειο Πόλο ως το επίσημο σπίτι του Αϊ Βασίλη και της χαρωπής κυράς του, οι Φινλανδοί προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Εκεί τα παιδιά τα Χριστούγεννα κάνουν μελόψωμο με την γυναίκα του Αϊ Βασίλη, γράφονται σε μαθήματα καλλιγραφίας με καθηγητές ξωτικά και γράφουν τις λίστες τους στον Αγιο με μία παραδοσιακή πένα. Άλλα αξιοθέατα της περιοχής περιλαμβάνουν το ζωολογικό κήπο Ranua, με μωρά πολικές αρκούδες, την φάρμα Sirmakko με τους ταράνδους, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν στο έλκηθρο που το σέρνουν οι τάρανδοι και το Arktikum, ένα κέντρο επιστήμης, όπου το μυστήριο του Βόρειου Σέλας αποκαλύπτεται. Για εκείνους που αναζητούν μια πραγματικά παγωμένη εμπειρία μπορούν να μείνουν στο Arctic Snow Hotel, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πάγο και χιόνι.

 
  
Νέα Υόρκη - ΗΠΑ

To Rockefeller Center βρίσκεται είναι το κέντρο των Χριστουγέννων στις ΗΠΑ. Το φημισμένο παγοδρόμιο του έχει υπάρχει εδώ και 77 χρόνια και ο στολισμός του δέντρου είναι παράδοση 80 ετών. Απέναντι, το Radio City φιλοξενεί το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο σόου, με πρωταγωνιστές τα Rockettes.
Στη νοτιοδυτική γωνία του Central Park, το Columbus Circle φιλοξενεί πάνω από 100 πωλητές που πωλούν ρούχα, δώρα, σνακ και ποτά με χριστουγεννιάτικο θέμα, ενώ το ίδιο το Central Park έχει δύο λίμνες για πατινάζ και το άμαξες με άλογα. Ταυτόχρονα, τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας συμμετέχουν στους εορτασμούς και στη δημιουργία των λαμπερών βιτρίνων στα πολυκαταστήματα της 5ης λεωφόρου.

  
  
Νυρεμβέργη - Γερμανία

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Νυρεμβέργης είναι μία παράδοση, που προσελκύει σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.
Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν μία τεράστια ξυλόγλυπτη ρόδα λούνα παρκ, ένα παλιομοδίτικο καρουσέλ και ένα τρένο ατμού. Στη Χριστουγεννιάτικη αγορά πωλούνται μόνο παραδοσιακά χειροποίητα παιχνίδια. Παράλληλα οι ενήλικες μπορούν να απολαύσουν πικάντικο τζίντζερ και κούπες ζεστό κρασί Νυρεμβέργης και για τα παιδιά, υπάρχει το Μουσείο Παιχνιδιών, ενώ το Σιδηροδρομικό Μουσείο είναι πραγματικά με όλους.

  
  
Κεμπέκ – Καναδάς

Χριστούγεννα για περιβαλλοντολόγους υπόσχεται ο μακρινός Καναδάς. Αν είστε ο τύπος που του αρέσει να γιορτάζει τα Χριστούγεννα γύρω από ένα δέντρο φτιαγμένο από ανακυκλωμένη λαμαρίνα, με φώτα του να τροφοδοτούνται από παρακείμενους ποδηλάτες, το Κεμπέκ είναι ο προορισμός σας.
Ένας παράδεισος για φιλικά προς το περιβάλλον Χριστούγεννα σε μία πόλη που σφύζει από δραστηριότητα και προσφέρει προγράμματα διακοπών για όλα τα γούστα. 
  

Ρέικιαβικ - Ισλανδία

Όταν πρόκειται για τα Χριστούγεννα, η Ισλανδία έχει μερικές ιδιαιτερότητες.
Μεταξύ αυτών, οι 13 "Yuletide Lads" που φέρνουν δώρα για τα καλά παιδιά για τις 13 νύχτες που οδηγούν σε Χριστούγεννα και σειρές από μικρές όμορφες καλύβες συνθέτουν την αγορά της Πόλης των Χριστουγέννων όπου ο επισκέπτης μπορεί να πάρει πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα δώρα, διακοσμητικά και κεράσματα.

 
  
Σαν Μιγκέλ ντε Αλεντε - Μεξικό

Πινιάτες, posadas και ponche συνοψίζοουν τις εορταστικές εκδηλώσεις σε αυτή την πολύχρωμη πόλη του Μεξικού, όπου τα Χριστούγεννα είναι τόσο πανηγυρική και εορταστική υπόθεση. Η Μαρία και ο Ιωσήφ κάνουν περίπατο στους δρόμους, και πάνε από σπίτι σε σπίτι, τραγουδώντας και ζητώντας καταφύγιο καθώς αναπαριστούν το ταξίδι στην Βηθλεέμ. Το ponche (ένα ζεστό ποτό φρούτων) και οι γεμάτες δώρα πινιάτες είναι το χαρακτηριστικό των εορτασμών.

 
  
Santa Claus, Ινδιάνα -ΗΠΑ

Τα Χριστούγεννα είναι μια υπόθεση για όλο το χρόνο σε αυτή την πόλη με λιγότερους από 3.000 κατοίκους. Η πόλη Santa Claus στην πολιτεία της Ιντιάνα, δέχεται χιλιάδες γράμματα κάθε χρόνο από τα παιδιά που στέλνουν τις λίστες τους στον Αγιο Βασίλη και μια ομάδα εθελοντών που ονομάζεται ξωτικά του Αϊ-Βασίλη και ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1930 απαντάει σε κάθε γράμμα. Μεταξύ των διαφόρων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, η πόλη φιλοξενεί τους επισκέπτες με πλουσιοπάροχα δείπνα.

 
  
Στρασβούργο - Γαλλία
Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το χωριό της Αλσατίας για τη δοκιμή δαμάσκηνων , βερίκοκων και φρέσκου φουά γκρα. Το κοντινό χωριό Bredle παρέχει τα ομώνυμα παραδοσιακά μπισκότα Χριστουγέννων και άφθονο ζεστό κρασί Αλσατίας . Παράλληλα η Φιλαρμονική του Στρασβούργου, με εμπνευσμένη από gypsy jazz παρουσιάζει χριστουγεννιάτικες συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις από την Κροατία , την τιμώμενη χώρα του Στρασβούργου για φέτος.

 
  
Βάλκενμπουργκ - Ολλανδία
Αυτή η μικρή πόλη είναι το ολλανδικό κέντρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το βελούδινο σπήλαιο μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικη αγορά και σπίτι του Αγιου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν το δωμάτιό του με τα δώρα και το έλκηθρο των ταράνδων.


Print Friendly and PDF

Traveling together