Translate this page

5 Μοναδικά Τρένα του Κόσμου!

Σ' αυτό το coolαριστό αφιέρωμα θα ταξιδέψουμε με 5 τρένα που το κάθε ένα απ'αυτά έχει το δικό του χαρακτηριστικό που το κάνει μοναδικό.

Τρένα διηπειρωτικά, τρένα πανάκριβα, τρένα πολυτελείας είναι μερικά από τα στοιχεία που θα συναντήσουμε στο ταξίδι μας...


The Royal Scotsman






Αυτό είναι το πιο ακριβό τρένο του κόσμου. Αρκεί να λάβετε υπόψη πως μια τετραήμερη εκδρομή με το Royal Scotsman θα σας κοστίσει περίπου $6.700. Μόνο 36 τυχεροί επιβάτες απολαμβάνουν κάθε φορά το πολυτελές και χαλαρωτικό ταξίδι στη Σκωτία.

Pride of Africa




Το Pride of Africa κατέχει τον τίτλο ως το πιο πολυτελές τρένο του κόσμου και διανύει μια διαδρομή όπου οι λάτρεις της φύσης μπορούν να εξερευνήσουν την ομορφιά και το μεγαλείο της Μαύρης Ηπείρου. Ένα επικό 14ήμερο ταξίδι σας μεταφέρει από το Cape Town στο Dar Es Salaam, περνώντας μεταξύ άλλων από το Εθνικό Πάρκο Kruger, τους καταρράκτες της Βικτώρια, τη γέφυρα Beit, την Τανζανία και την Πρετόρια.

Glacier Express





To Glacier Express είναι το τρένο που συνδέει τους σιδηροδρομικούς σταθμούς από δύο μεγάλα ορεινά θέρετρα του St Moritz και του Zermatt στις Ελβετικές Άλπεις. Έχει τη φήμη του πιο αργού "express" τρένου.. αλλά η διαδρομή σας αποζημιώνει. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 8 ώρες και η πανοραμική θέα είναι απλά μαγευτική. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το τρένο περνάει από 291 γέφυρες, 91 σήραγγες και φτάνει σε υψόμετρο 2.033 μέτρα.


Flam Railway





Το τρένο αυτό βρίσκεται στη Νορβηγία. Εκτελεί μια διαδρομή που στην ουσία αποτελεί 20 χιλιόμετρα κατάβαση από τα 3.000 πόδια στα φιόρδ του χωριού Flam. Μια συναρπαστική έως ανατριχιαστική διαδρομή, πάνω από καταράκτες, κοιλάδες, στενά περάσματα και θαυμάσια τοπία.


Trans - Siberian Railway




Το πιο διάσημο και γοητευτικό ταξίδι που συνδέει τη Μόσχα με το Πεκίνο. Το μακρύ ταξίδι του τρένου καλύπτει μια διαδρομή περίπου 9.000 χιλιόμετρα!
coolaristo.blogspot.com
Print Friendly and PDF

Traveling together