Translate this page

Ένας σύγχρονος Ροβινσώνας Κρούσος

Το 2008 δεν ήταν μια εύκολη χρονιά για τον 50χρονο –σήμερα- Ian Usher από την περιοχή Country Durha της Αγγλίας.

Ο Ian ζούσε τότε στην ...Αυστραλία. 
Είχε χωρίσει πρόσφατα από τη σύζυγό του, είχε «μπουχτίσει» από τη δουλειά του και αποφάσισε να κάνει μια νέα αρχή.

Έτσι πήρε την απόφαση να πουλήσει τα πάντα, όλη του τη ζωή –αυτοκίνητο, επιχείρηση, μοτοσικλέτα κ.ά.- στο eBay και να δοκιμάσει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Έχοντας συγκεντρώσει 263.000 ευρώ, κατέληξε σε ένα έρημο νησί της Καραϊβικής και… έξι χρόνια μετά δηλώνει ότι είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ.


Η απίστευτη ιστορία του πρόκειται να μεταδοθεί μέσα από μια σειρά ντοκιμαντέρ, στα οποία θα αποκαλύψει πώς είναι να παρατά κανείς τα πάντα και να δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην άγρια Φύση, για μια νέα αρχή… μια νέα ζωή.

«Πάντοτε ήμουν περιπετειώδης τύπος και περνούσα πολύ από τον ελεύθερό μου χρόνο σε δραστηριότητες εκτός σπιτιού, όπως ορειβασία, κανό και καταδύσεις» λέει ο ίδιος.


Τώρα, στο νέο του σπιτικό, που βρίσκεται σε ένα νησάκι έξω από τις ακτές του Παναμά, έχει όσο χρόνο θέλει στη διάθεσή του για να τα κάνει και τα τρία.

Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα ζει χωρίς ηλεκτρικό και τρεχούμενο νερό, μέσα σε μια μικρή, αυτοσχέδια καλύβα, καλλιεργώντας μόνος του την τροφή του, γράφει η Ruth Styles στη Daily Mail.

«Δεν είμαστε απόλυτα αυτάρκεις εδώ στο νησί» παραδέχεται ο ίδιος και συνεχίζει: «καλλιεργούμε καρύδες, ανανά, yukka, ζαχαροκάλαμα και αμύγδαλα όμως δεν έχουμε τελειοποιήσει ακόμη την τέχνη της καλλιέργειας άλλων φυτών στη γη μας. Έχουμε 10 κότες που βόσκουν ελεύθερες στο νησί και έτσι τα αυγά μας είναι απόλυτα οργανικά. Μερικές φορές ορισμένοι από τις τοπικές φυλές μας φέρνουν φρέσκα ψάρια για να τα αγοράσουμε από αυτούς».


Οτιδήποτε άλλο χρειάζεται το αγοράζει μία φορά στις δέκα μέρες από το σουπερμάρκετ στην πόλη, ή από ένα μικρό κατάστημα που υπάρχει στη… ζούγκλα.

Δε χρειάζεται να ξοδεύει πολλά χρήματα, ενώ χάρη στη συμφωνία για βιβλίο που έκλεισε ο Ian περνάει τον περισσότερό του χρόνο είτε καλλιεργώντας την τροφή του, είτε χαλαρώνοντας στην παραλία.


«Σηκώνομαι πολύ νωρίς, γύρω στις 5 με 6, γιατί κάποιες δουλειές πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τις 9 το πρωί. Μετά είναι η ώρα του πρωινού για εμάς, τις κότες και το σκύλο» πρόσθεσε.

Οι Κυριακές είναι αφιερωμένες στο μικρό εστιατόριο «Rana Azul» που υπάρχει στη ζούγκλα, όπου συναντάται με ντόπιους κατοίκους για να φάνε, να πιουν και να χορέψουν όλοι μαζί.


Παρότι το σπίτι του είναι αρκετά μακριά από τον… πολιτισμό (η κοντινότερη πόλη βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών με τη βάρκα) ο ίδιος μοιράζεται τη ζωή του με τη σύντροφό του Vanessa Anderson, την οποία γνώρισε την περασμένη χρονιά κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Λονδίνο.

«Όταν ήρθε για να μείνει εδώ η Vanessa, η ζωή μου άλλαξε δραματικά. Γνωριστήκαμε πριν από ένα χρόνο και μερικούς μήνες μετά ήρθε» συνέχισε ο Ian ο οποίος παραδέχεται ότι με εκείνη στο πλευρό του νιώθει απόλυτα ολοκληρωμένος κι ευτυχισμένος.
Print Friendly and PDF

Traveling together