Translate this page

Μήνας του μέλιτος για όσους έχουν γούστο και λεφτά…

Τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν -ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες- κάτι πολύ ιδιαίτερο και συνήθως με «εξωτικό περίβλημα» για το μήνα του μέλιτος.

Συνήθως το «σκηνικό» περιλαμβάνει ...κάποιον μικρό επίγειο παράδεισο, με αμμώδεις παραλίες, κοκοφοίνικες, τιρκουάζ νερά και απέραντη γαλήνη.

Αν αναζητάτε κάτι ιδιαίτερο, κάτι ξεχωριστό, κάτι που θα σας μείνει αξέχαστο για τη μοναδικότητά του το Lonely Planet σας προτείνει τους παρακάτω επτά προορισμούς:

1. Hiddensee Island, Γερμανία


Χαθείτε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου μέσα σε ένα παραλιακό καλυβάκι (Strandkorb) –για την ακρίβεια μια σκεπαστή καρέκλα για δύο που θα σας προστατεύει από τον αέρα- στο νησάκι Hiddensee αγναντεύοντας τη Βαλτική και ξεφύγετε από τους πάντες και τα πάντα.

2. Shelburne, Βερμόντ, ΗΠΑ


Περάστε τη νύχτα σε μια φάρμα, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Champlain. Επιδοθείτε σε οινογευστικές δοκιμές βραβευμένων κρασιών από το οινοποιείο Shelburne Vineyards και γευτείτε ιδιαίτερα πιάτα στα κομψά εστιατόρια της περιοχής.

3. Pamalican Island, Φιλιππίνες


Στο νησί υπάρχει μόνο ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, το οποίο διαθέτει μια ιδιωτική παραλία μήκους 5,5 χιλιομέτρων και πλάτους 500 μέτρων στο πιο πλατύ της σημείο. Εδώ θα απολαύσετε την απόλυτη… ιδιωτικότητα. Μην παραλείψετε να βουτήξετε στα καταγάλανα νερά και να κάνετε καταδύσεις στον κοραλλιογενή ύφαλο.

4. Εθνικό Πάρκο Bwindi Forest National Park, Ουγκάντα


Ζήστε τη μαγεία ενός σαφάρι στο εθνικό πάρκο Bwindi της Ουγκάντα και γνωρίστε την άγρια Φύση στα καλύτερά της.

5. Cafayate, Αργεντινή


Δοκιμάστε ντόπια κρασιά και περιηγηθείτε ανάμεσα στους αμπελώνες μέσα σε ένα κατακόκκινο τοπίο από εντυπωσιακά φαράγγια.

6. Bettmeralp, Ελβετία


Ξεχάστε τις παραλίες και τα εξωτικά κοκτέιλ και αφεθείτε στο μαγευτικό τοπίο που χαρίζει ο παγετώνας Aletsch και οι χιονισμένες βουνοκορφές της Ελβετίας.

7. Khan Khentii, Μογγολία


Το Khan Khentii είναι προστατευόμενη περιοχή, το μέγεθος της οποίας είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το Εθνικό Πάρκο Yellowstone στις ΗΠΑ. Κάντε ιππασία στο ηλιοβασίλεμα και δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στο yak cart rafting.
Print Friendly and PDF

Traveling together