Translate this page

Αθήνα και Κρήτη στους 20 πιο προσιτούς προορισμούς στον κόσμο

Όταν αποφασίζουμε να πάμε κάπου διακοπές, εκτός από τον προορισμό και τις δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε εκεί, πάντα υπολογίζουμε και ...
πόσα χρήματα θα αναγκαστούμε να ξοδέψουμε. Σε αυτά υπολογίζονται η διαμονή, τα μεταφορικά και η διασκέδασή μας.

Αν μετά τον υπολογισμό των εξόδων καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να τα καλύψουμε, τότε δυστυχώς επιλέγουμε έναν πιο οικονομικό προορισμό. Όπως είναι λογικό, τα περισσότερα χρήματα ξοδεύουν τόσο οι τουρίστες όσο και οι επιχειρήσεις στο κομμάτι της διαμονής. 

Τα τελευταία δέκα χρόνια η βιομηχανία της φιλοξενίας έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, έχει αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των κοινόχρηστων καταλυμάτων και των ξενώνων, που επιλέγουν πλέον πολλοί από τους τουρίστες. 

Αποτέλεσμα αυτού, οι ξενώνες και τα κοινόχρηστα καταλύματα να καταλαμβάνουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς, κερδίζοντας τη ξενοδοχειακή βιομηχανία, που πλέον θεωρείται ιδιαίτερα ακριβή. 

Γι' αυτόν τον λόγο, η GoEuro, μια μηχανή αναζήτησης σχετικά με τα ταξίδια, ανέλαβε να διεξάγει μια έρευνα, στην οποία θα ανέλυε τις τιμές 60.000 ξενοδοχείων σε 150 διαφορετικές πόλεις. Στόχος της έρευνας ήταν να βρει την επίδραση που έχουν οι τιμές αυτές στη βιομηχανία και πώς επηρεάζουν τους ταξιδιώτες. 

Έχοντας στο μυαλό της τους ταξιδιώτες, η εταιρεία δεν έχει υπολογίσει την αγοραστική δύναμη σε κάθε περιοχή, προκειμένου τα αποτελέσματα να αναφέρονται στις πραγματικές τιμές. Σε καμία περίπτωση δεν θέλησε να συγκρίνει μεταξύ τους καταλύματα και ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Στόχος ήταν μόνο να κατατάξει τις τιμές που πήρε από τις διάφορες πόλεις σε λίστες. 

Βάσει των αποτελεσμάτων, η Ελλάδα, με την Αθήνα και την Κρήτη, βρίσκεται μέσα στην πρώτη εικοσάδα με τους πιο προσιτούς προορισμούς όσον αφορά την διαμονή. Στην δέκατη πέμπτη θέση η πρωτεύουσα, στην δέκατη ένατη η Κρήτη. 

Ο πιο φθηνός προορισμός όσον αφορά τη διαμονή είναι τα Τίρανα της Αλβανίας, ενώ στην λίστα με τους πιο ακριβούς προορισμούς, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Print Friendly and PDF

Traveling together