Translate this page

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙAΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ: Επιμένουμε Ελληνικά!

Το ταμείο είναι μείον, αλλά σου φαίνεται βαρύ  να συνεχίσεις στην ίδια ρουτίνα και την περίοδο των εορτών. Κάτι σε σπρώχνει να φύγεις και ψάχνεις πιθανούς προορισμούς; Προσανατολίζεσαι στο....
εξωτερικό; Κάνε μεταβολή, ρίξε το βλέμμα σου στην ταπεινή Ελλαδίτσα, γιατί είναι πανέμορφη και το χειμώνα!

Μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας είναι κατα βάση ορεινή. Οπότε αποκλείεται να μην προσφέρει «χειμερινά θέρετρα». Παραδοσιακά χωριά, με τις πλατείες τους, τη φυσική τους ομορφιά, κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα, σε περιμένουν για να σου παρέχουν μια αξέχαστη φιλοξενία.

Αράχωβα: Για όσους δεν επιθυμούν να απομακρυνθούν από την πρωτεύουσα και βρίσκονται σε κοσμοπολίτικη διάθεση και το χειμώνα, αυτός είναι ιδανικός προορισμός. Το μέρος τα συνδυάζει όλα: χιονοδρομικές πίστες για τους λάτρεις του σκι, τα καλύτερα εστιατόρια για τους λάτρεις του καλού φαγητού, κλαμπ και μπαρ για όσους επιθυμούν χορό και τραγούδι, αλλά και γραφικές διαδρομές  μέσα στον οικισμό για τους πιο ρομαντικούς. Είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός των Χριστουγέννων, γι’αυτό μην κάνετε τις κρατήσεις σας τελευταία στιγμή!

Ελάτη και Περτούλι: Μοιάζει ιδανικό ένα τοπίο μέσα στα έλατα για τις διακοπές των Χριστουγέννων και η Θεσσαλία μπορεί να στο προσφέρει. Στην Ελάτη υπάρχουν πολλοί παραδοσιακοί ξενώνες,α λλά και ένα χιονοδρομικό κέντρο για προχωρημένους σκιερ. Προσφέρεται και για άλλες δραστηριότητες, όπως αναρριχήσεις και διαδρομές για πεζοπορία. Το χωριό έχει όλα όσα χρειάζεται ο επισκέπτης: καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια.

Καλάβρυτα: Για όσους επιλέγουν Πελοπόννησο, τότε αποτελεί εξαιρετική πρόταση. Τα Καλάβρυτα συνδυάζουν μοναδική φυσική ομορφιά, πολλά κοντινά αξιοθέατα (μοναστήρι Αγία Λαύρα και Μεγάλου Σπηλαίου και το Σπήλαιο των Λιμνών) και χιονοδρομικό κέντρο για τους πιο δραστήριους. Το χωριό παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης των τελευταίων χρόνων, και διαθέτει πλήθος καταλυμάτων, εστιατορίων και καφετεριών.

Πήλιο: Κλασικός, χειμερινός προορισμός λόγω της ποικιλίας που προσφέρει. Είναι πολλά τα χωριά του Πηλίου που αξίζει κανείς να επισκεφθεί και το καθένα ξεχωριστά ωραίο. Πορταριά, Τσαγκαράδα, Μηλιές, Χάνια, Τρίκερι, Αργαλαστή, Βυζίτσα και Μακρινίτσα κάποια από τα πιο γνωστά, αλλά όχι τα μόνα που αξίζουν να πάει κανείς. Όλα χτισμένα μέσα σε στο δάσος από οξιές και λεύκες, με τις πηγές και τα πλατάνια τους, τις γραφικές πλατείες και τις παλιές εκκλησίες, τα πετρόχτιστα σπίτια, τα παραδοσιακά καφενεδάκια και τις ταβέρνες. Μην παραλείψετε να γευθείτε να περίφημα γλυκά του κουταλιού!

Ζαγοροχώρια: Για όσου κατευθυνθούν προς την Ήπειρο, προτείνουμε ανεπιφύλαχτα τα Ζαγοροχώρια. Είνα ένα σύμπλεγμα από 46 ορεινά χωριά, μεταξύ των οποίων το Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο,  Βίκος, Βίτσα, Μονοδέντρι, Δίκορφο και Λεπτοκαρυά. Μπορείτε να επισκεφθείτε σημαντικά αξιοθέατα, όπως το φαράγγι του Βίκου και να απολαύσετε από σχεδόν όλα τα σημεία μαγευτική θέα. Τα Ζαγοροχώρια προσφέρουν  τη δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, ορειβασία και ιππασία. Είναι εντυπωσιακά για την αρχιτεκτονική τους και την ιστορία τους. 

Print Friendly and PDF

Traveling together