Translate this page

Διάσημοι δρόμοι σε όλον τον κόσμο

Για τους λάτρεις των αυτοκινήτων και των ταξιδιών σε… τέσσερις τροχούς, το παρακάτω φωτογραφικό αφιέρωμα αποτελεί κάτι σαν…
οδηγό.

Βάλτε αέρα στα λάστιχα, γεμίστε το ντεπόζιτο με βενζίνη, προμηθευτείτε χάρτες και κάρτες μνήμης για τη φωτογραφική σας μηχανή και… ετοιμαστείτε να γράψετε πολλά χιλιόμετρα στην άσφαλτο, με φόντο μερικούς από τους πιο διάσημους δρόμους σε όλον τον κόσμο.

Βάλτε στη λίστα των προορισμών που θέλετε να επισκεφθείτε τα παρακάτω μέρη και να είστε σίγουροι ότι δε θα το μετανιώσετε…

1. Lombard Street – Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ


Απολαύστε την κάθε στροφή και «φουρκέτα» της περίφημης Lombard Street στο Σαν Φρανσίσκο, του ελικοειδούς δρόμου στον κόσμο. Το μικρό αυτό τμήμα του δρόμου εκτείνεται σε μόλις ένα τετράγωνο μεταξύ των οδών Hyde και Leavenworth σε έναν απότομο λόφο και παρά την πολύ μικρή απόσταση (σε ευθεία) αποτελείται από οκτώ «φουρκέτες».


2. Great Ocean Road – Βικτώρια, Αυστραλία


Είναι μία από τις πιο διάσημες τουριστικές διαδρομές στον κόσμο και το μεγαλύτερο μνημείο πολέμου στον κόσμο, καθώς κατασκευάστηκε από στρατιώτες που επέστρεψαν από τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο. Εκτείνεται ανάμεσα στην περιοχή Torquay και Warrnambool της νοτιοανατολικής Αυστραλίας και προσφέρει μια μοναδική θέα στις απόκρημνες ακτές.

3. Orchard Road – Σιγκαπούρη


Η διάσημη οδός Orchard Road αποτελεί τον κυριότερο… προορισμό των επισκεπτών που ταξιδεύουν με σκοπό… το shopping. Σε αυτή θα βρείτε μπουτίκ διάσημων σχεδιαστών και πολλά εμπορικά καταστήματα, καθώς επίσης high-end ξενοδοχεία και εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας.


4. Las Vegas Boulevard South – Νεβάδα, ΗΠΑ


Καθίστε αναπαυτικά (εκτός κι αν είστε ο οδηγός) και απολαύστε μια «οδική κρουαζιέρα» κατά μήκος μιας από τις πιο εμβληματικές λεωφόρους του κόσμου, στο περίφημο Λας Βέγκας. Στο δρόμο σας θα συναντήσετε από μάγους και ακροβάτες που επιδεικνύουν το ταλέντο τους, μέχρι εντυπωσιακά σόου με φωτισμούς και μουσικές σε εντυπωσιακές κατασκευές με συντριβάνια.


5. Abbey Road – Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Οι επισκέπτες της βρετανικής πρωτεύουσας δε νοείται να μη φωτογραφηθούν στη διάσημη Abbey Road στο βόρειο Λονδίνο, όπου βρισκόταν το θρυλικό στούντιο Abbey Road Studios, όπου οι Beatles ηχογράφησαν το 11ο άλμπουμ τους με τον τίτλο… «Abbey Road».


6. Trollstigen – Νορβηγία


Το τοπίο μπορεί να σας θυμίζει κάτι από… τη Μέση Γη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την περιοχή Trollstigen στη Νορβηγία. Στη διαδρομή σας θα συναντήσετε καταρράκτες, ποτάμι, και φυσικά… στροφές, πολλές στροφές!


7. Champs-Elysées – Παρίσι, Γαλλία

Η περίφημη, πλατειά λεωφόρος της γαλλικής πρωτεύουσας «φιλοξενεί» πολυτελή καταστήματα και γραφικές καφετέριες και μικρά εστιατόρια, όπου θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια πρώτη γεύση από το τι σημαίνει «γαλλικό σικ».



8. Route 66 – Ιλινόις, Μισούρι, Νέο Μεξικό και Αριζόνα, ΗΠΑ


Η διάσημη οδός Route 66 στις ΗΠΑ είναι αλλιώς γνωστή και ως «Mother Road». Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Skyscanner, ο δρόμος αντικαταστάθηκε το 1985, ωστόσο τα τμήματα που παραμένουν στο Ιλινόις, το Μιζούρι, το Νέο Μεξικό και την Αριζόνα συνιστούν τώρα την ιστορική διαδρομή «Historic Route 66» που επιλέξουν να καλύψουν επάνω σε δύο ή τέσσερις τροχούς πάρα πολλοί ταξιδιώτες το χρόνο.


9. The Stelvio Pass – Ιταλία


Κάποτε οι γκουρού της εκπομπής Top Gear του BBC είχαν χαρακτηρίσει τη διαδρομή αυτή ως «το αποκορύφωμα της αυτοκινητικής τελειότητας». Το τμήμα του δρόμου που ονομάζεται Stelvio Pass διαπερνά τα βουνά της βόρειας Ιταλίας στις ανατολικές Άλπεις.

10. Guoliang Tunnel Road – Κίνα


Αν δε μπορείς να το ανέβεις κι αν δε μπορείς να περάσεις κάτω από αυτό… τότε μάλλον πρέπει να περάσεις μέσα από αυτό. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι 13 χωρικοί από το απομακρυσμένο χωριό Guoliang της Κίνας, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην κατασκευή αυτού του περίφημου δρόμου-τούνελ της επαρχίας Henan.
Print Friendly and PDF

Traveling together