Translate this page

Τα 5 μεγαλύτερα «μικρά» ταξίδια που μπορείτε να κάνετε ανά τον κόσμο

Υπάρχουν ταξίδια και...ταξίδια. Αυτά τα πέντε είναι από τα μεγαλύτερα και παράλληλα μικρά ταξίδια που μπορείτε να κάνετε ανά τον κόσμο.....

Η πιο μεγάλη γέφυρα


Είναι η Μεγάλη Γέφυρα Danyang–Kunshan, τμήμα ενός αυτοκινητόδρομου ταχείας κυκλοφορίας μεταξύ Πεκίνου και Σαγκάη. Έχει μήκος 164.800 μέτρων και «δεσπόζει» πάνω από το δέλτα του Ποταμού Yangtze.


Η ψηλότερη κυλιόμενη σκάλα


Εδώ ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Αλλά σίγουρα η καλύτερη και παράλληλα ψηλότερη κυλιόμενη σκάλα εκτιμάται πως είναι στη Μόσχα, 30 επίπεδα κάτω από το σταθμό στο Πάρκο Pobedy. Είναι μήκους 126 μέτρων και διαθέτει 740 σκαλιά. Η διαδρομή διαρκεί περίπου τρία λεπτά.



Η μεγαλύτερη non-stop πτήση


Τον τίτλο έχει η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas και η πτήση Σίδνεϊ, Αυστραλίας – Ντάλας, ΗΠΑ. Διασχίζει σχεδόν 8.578 μίλια και διαρκεί περίπου 17 ώρες. Ωστόσο η Emirates ετοιμάζεται να πάρει τα πρωτεία. Αυτό καθώς το νέο δρομολόγιο της από το Ντουμπάι στον Παναμά που θα καλύπτει 8.588 μίλια. Η πρώτη πτήση αναμένεται τον Φεβρουάριου του 2016.



Η πιο μεγάλη διαδρομή με τρένο
<iframe src="https://player.vimeo.com/video/110030826" width="650" height="350" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe> <p><a href="https://vimeo.com/110030826">Seat 22 &mdash; Trans-Siberian Odyssey</a> from <a href="https://vimeo.com/stanislasgiroux">Stanislas Giroux</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>
Σύμφωνα με το Guinness η πιο μεγάλη διαδρομή είναι 6.346 μιλίων και διάρκειας οκτώ ημερών από τη Μόσχα της Ρωσίας στην Πιονγιάνγκ της Βόρειας Κορέας. Η συγκεκριμένη διαδρομή δεν είναι διαθέσιμη για τους Δυτικούς που δεν μπορούν να εισέλθουν στη Β.Κορέα γι αυτό οι περισσότεροι θα πρέπει να περιοριστούν στα 5.780 μίλια του Υπερσιβηρικού Σιδηρόδρομου από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.



Ο πιο «ψηλός» ανελκυστήρας


Ο πιο «ψηλός» και «συμβατικός» ανελκυστήρας βρίσκεται στο Nτουμπάι και εξυπηρετεί το πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο, 2.717ποδών, το Burj Khalifa. Για να φτάσει κανείς στο υψηλότερο σημείο του ουρανοξύστη θα...ταξιδέψει προς τα πάνω κατά περίπου 829.8 μέτρα με ταχύτητα 22 μιλίων των ώρα.
Print Friendly and PDF

Traveling together