Translate this page

Η σπάνια ομορφιά της Σκωτίας τις τέσσερις εποχές


Αυτές οι φωτογραφίες αποδεικνύουν την ομορφιά της Σκωτίας όλες τις εποχές του χρόνου....
Ο 58χρονος φωτογράφος Steve Carter τράβηξε μια σειρά από εικόνες 

των φυσικών αλλαγών στη Σκωτία κατά τη διάρκεια του έτους και δείχνει τα τοπία από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Πρόκειται για μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν την εξέλιξη της φύσης καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων εποχών του έτους.

Στις φωτογραφίες μπορεί κανείς να δει γραφικές λίμνες και ήρεμες βάρκες με κουπιά να χάνονται σε ένα ορεινό μαγικό τοπίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η φωτογραφία μάλιστα με την βάρκα που μοιάζει με πίνακα είναι τραβηγμένη φέτος το καλοκαίρι.

Επιπλέον, ο φωτογράφος έχει απαθανατίσει πολλές φθινοπωρινές εικόνες κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, που δείχνουν τους δρόμους στη Σκωτία με τα δέντρα γεμάτα με φύλλα κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί σε πραγματικά μοναδικές αποχρώσεις σαν να είναι ζωγραφισμένα με πινέλο.

Απόλαυση για όποιον κάνει μια χαλαρή βόλτα με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια στους συγκεκριμένους δρόμους. Ξεχωρίζει επίσης ένα γραφικό εξοχικό σπίτι σε μια φωτογραφία του φθινοπώρου του 2015.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χειμώνα δείχνουν τις δραματικές και εντυπωσιακές αλλαγές που προκαλούν οι καιρικές συνθήκες με το χιόνι, τον πάγο και ένα σκληραγωγημένο άλογο να στέκεται πίσω από έναν πέτρινο τοίχο. Στις εντυπωσιακές φωτογραφίες κάνουν την εμφάνισή τους και μερικά άλλα ζώα όπως μια αγελάδα με.. πύρινο τρίχωμα αλλά και ένα κοπάδι προβάτων μέσα στη φύση σε μια εικόνα τραβηγμένη το 2012 και με τις χιονισμένες βουνοκορφές στο βάθος. Οι εικόνες της άνοιξης αποκαλύπτουν ένα ήρεμο τοπίο και το κλίμα που επικρατεί. Σε μια από τις φωτογραφίες φαίνεται μια εκπληκτική παραλία στις Εβρίδες και την ανθισμένη βλάστηση που αναπτύσσεται στα βουνά. Εξίσου εντυπωσιακή και η παραλία με την άμμο να παίρνει παράξενα σχήματα καθώς το κύμα πέφτει επάνω.

Μέσα από τις φωτογραφίες του 58χρονου φωτογράφου μπορεί ο καθένας να κάνει ένα μαγικό εικονικό ταξίδι στη Σκωτία και να γνωρίσει καλύτερα το κλίμα και τις συνθήκες που επικρατούν κάθε εποχή του χρόνου.












Print Friendly and PDF

Traveling together