Translate this page

Τα καλύτερα camping της Ελλάδας

Θέλεις Βορρά ή μήπως Νότο; Προτιμάς Ιόνιο ή Αιγαίο; Τα πάντα όλα και παντού έχουμε από οργανωμένα camping σε αυτή τη χώρα. 

Ορίστε μια σειρά από πολύ αξιόλογες επιλογές....





Κυκλάδες: Αμοργός, Αιγιάλη 



Συγκαταλέγεται στα χαλαρά, εναλλακτικά νησιά των Κυκλάδων, εκεί που και με μια αλλαξιά –κατά προτίμηση το μαγιό σου- περνάς ζάχαρη. Αν, λοιπόν, είσαι από αυτούς τους τύπους ή απλά φέτος την είδες λιτός και απέριττος, την Αμοργό να τη βάλεις στα υπόψιν σου.

Το δημοφιλές camping του νησιού βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από την κεντρική παραλία της Αιγιάλης, θέση αβαντάζ για να έχεις εύκολη πρόσβαση στα ρακόμελα και τις ψημένες ρακές στα μαγαζάκια της περιοχής, και σου παρέχει όλα όσο χρειάζεσαι και πολλά περισσότερα ίσως. Από καθαρές τουαλέτες, εστιατόριο και μπαρ μέχρι πάρκινγκ, πλυντήρια και βαν να σε παραλάβει μόλις φτάσεις στο λιμάνι. Φέτος και συγκεκριμένα αυτή την περίοδο μέχρι και 31 Αυγούστου, η διανυκτέρευση είναι στα 5,5 ευρώ για τους ενήλικες ανά ημέρα και 2 ευρώ για τα παιδιά σου.


Θεσσαλία: Πήλιο, Κάτω Γατζέα



 Δεν έχεις καλύτερο από πυκνά δέντρα να «γλύφουν» σχεδόν την αμμουδιά; Εντάξει το καταλάβαμε το Πήλιο είναι ο παράδεισός σου και δικαίως. Σε μια από τις άπειρες απίθανες παραλίες στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του βουνού των Κενταύρων από την πλευρά του Παγασητικού κόλπου, το camping «Συκιά» θα σε φιλοξενήσει κιόλας με όλα τα σέα και τα μέα σου. Μέσα σε έναν αιωνόβιο ελαιώνα 30 στρεμμάτων στο ψαροχώρι Κάτω Γατζέα, θα στήσεις τη σκηνή σου κατά μήκος της παραλίας ή μπορείς και να παρκάρεις το τροχόσπιτό σου σε αμφιθεατρικό σημείο για να απολαμβάνεις τη θέα.
Αθλοπαιδιές, κοινόχρηστη κουζίνα, θαλάσσια σπορ, μηχανικά πλυντήρια και στεγνωτήρια, σιδερωτήριο, κοινόχρηστη κουζίνα, ταχυδρομείο, δωρεάν wi-fi, τι άλλο θες πια σε αυτό το camping πολυτελείας για εσένα και την υπόλοιπη φαμίλια με 7 ευρώ για τους μεγάλους και 4 ευρώ για τους μικρούς κατασκηνωτές.


Πελοπόννησος: Φοινικούντα


Παραμελημένη για χρόνια σε σχέση με τα νησιά και τη «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» μόδα, τα τελευταία χρόνια η Πελοπόννησος έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της. Ιδιαίτερα η δυτική πλευρά της και για αυτό και μία από τις καλύτερες παραλίες της όπως είναι η χρυσαφένια Φοινικούντα, άρχισε να αποκτά φανατικό κοινό.
Στα επίσης καλά νέα της περιοχής και ένας σημαντικός λόγος για σένα, φίλε κατασκηνωτή, για να την επισκεφτείς είναι το σύγχρονο και καλά οργανωμένο camping «Φοίνικες». Με ανέσεις που θα ζήλευαν και οι φαν των ενοικιαζόμενων δωματίων, θα βρεις μέχρι και βιβλιοθήκη, mini-market, παιδότοπο και εστιατόριο. Το κατοικίδιο σου είναι και αυτό ευπρόσδεκτο ενώ οι τιμές ανέρχονται σε 6 ευρώ για τους ενήλικες και 3,5 για τα παιδιά.


Χαλκιδική: Σιθωνία, Βουρβουρού



Επανερχόμαστε στο γνωστό μότο «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» για αυτούς που και όλη την Ελλάδα να όργωσαν, εκεί στον καταπράσινο Βορρά πάντα θα καταλήγουν. Από την πληθώρα επιλογών για οργανωμένο camping, εμείς επιλέξαμε, αφού πρώτα ξετρυπώσαμε μέσα σε ένα μαγευτικό κολπίσκο λίγο μετά τη Βουρβουρού στη Σιθωνία, την «Ακτή του Ονείρου», ένα camping με ανέσεις πέρα από τα συνηθισμένα.
Minimal μοντέρνα αισθητική σε ένα πολυχώρο ντυμένο στα λευκά όπου μπορείς να κάνεις τα πάντα, από το να φας, να πιεις και να ψωνίσεις, μέχρι να παίξεις, να κάνεις μαθήματα yoga και pilates, να στήσεις το δικό σου barbecue και να κάνεις και μασάζ. Στα 6 & 7 ευρώ η διανυκτέρευση για τους μεγάλους και στα 3 και 3,5 ευρώ για τους μικρούς.


Ιόνιο: Κεφαλονιά, Σάμη



Θεωρείται all time classic για εκείνους που ψηφίζουν camping και δη στο Ιόνιο, στην αγαπημένη Κεφαλλονιά. Εδώ και 25 χρόνια, ο εξωτικός κόλπος της Σάμης φιλοξενεί μέσα σε μια καταπράσινη έκταση 40 στρεμμάτων, το οργανωμένο camping «Καραβόμυλος».
Οι παροχές του εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες του κατασκηνωτή ο οποίος οριοθετεί τον χώρο του από τον γείτονα βάζοντας σημάδι λουλούδια, θάμνους, μουριές και λεύκες. Η πανέμορφη Σάμη απέχει μόλις 1 χλμ, γεγονός θετικό και χρήσιμο αν σε πιάσει η όρεξη για κοσμικότητες ή αν θες ενδεχομένως τράπεζα, ταχυδρομείο ή –ξου ξου- φαρμακείο. Σε high season, όπως αυτή που διανύουμε τώρα, η διανυκτέρευση ανά ημέρα κοστίζει 8,5 ευρώ για τους ενήλικες και 4,5 ευρώ για τα παιδιά.

Κρήτη: Παλαιόχωρα


 Χωρίς λίγη Κρήτη σε αφιέρωμα διακοπών δε γίνεται, είναι η αλήθεια. Νησί για όλα τα γούστα, παντός είδους lifestyle, μα πάνω απ’ όλα για φαγητό μέχρι τελικής πτώσεως. Αφιέρωσε λοιπόν το budget σου στην υπέρτατη παραδοσιακή κουζίνα και για την οικονομική και τίμια διαμονή σου θα φροντίσει το οργανωμένο camping στην τεράστια αμμουδερή παραλία του Γραμμένου.

Οι συντεταγμένες σου δείχνουν Χανιά, ελάχιστα χιλιόμετρα πιο έξω από το κέντρο της Παλαιόχωρας με θέα στο βάθος τέρμα το Λιβυκό Πέλαγος. Σε περίπτωση, δε, που πας τελείως απροετοίμαστος μπορείς να νοικιάσεις από εκεί τη σκηνή ή το τροχόσπιτό σου. Ο τιμοκατάλογος ορίζει 6,5 ευρώ για τους μεγάλους και 3,5 ευρώ για τους μικρούς.


ΠΗΓΗ: cosmo
Print Friendly and PDF

Traveling together