Translate this page

Η Αργεντινή δεν είναι μόνο ταγκό και Μπουένος Άιρες

Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την Αργεντινή με το ταγκό, το Μπουένος Άιρες και το Μαραντόνα. 

Η χώρα της Νότιας Αμερικής όμως, δεν έχει μόνο αυτά να προσφέρει στους τουρίστες που θα επιλέξουν να την επισκεφτούν.....

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα μικρό οδοιπορικό για την περιοχή της Mendoza που υπόσχεται να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στον επισκέπτη…
Με το που θα προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο της Mendoza το μόνο που θα μπορεί να δει το μάτι σας για χιλιόμετρα μακριά θα είναι… απέραντοι αμπελώνες!

Η περιοχή μπορεί να φημίζεται για τα κρασιά της, όμως αυτά δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να πάει κανείς εκεί:

Κρασί

Είτε είστε έμπειρος οινόφιλος, είτε δε μπορείτε να ξεχωρίστε ένα Malbec από ένα Merlot, κατά τη διαμονή σας στην περιοχή θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλών ειδών κρασιά. Η Mendoza φημίζεται για την παραγωγή της ποικιλίας Malbec, ενώ εκεί ευδοκιμεί και μία λιγότερο γνωστή ποικιλία αργεντίνικου σταφυλιού, του Torrontés.
Στην περιοχή υπάρχουν πάνω από 800 οινοποιεία, ενώ με το hop-on-hop-off λεωφορείο που προσφέρει η εταιρεία Vitivinícola και περνά από αρκετά ξενοδοχεία και τοποθεσίες της πόλης, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα επισκεφθείτε τουλάχιστον έξι με εφτά από αυτά.
Για όσους δε θέλουν να μείνουν μόνο στη δοκιμή, αλλά να μάθουν και τα μυστικά της παραγωγής του κρασιού υπάρχουν οινοποιεία που προσφέρουν τις ανάλογες υπηρεσίες.

Φαγητό
Τίποτε δε συνοδεύει καλύτερα ένα καλό ποτήρι κρασί, από ένα καλό πιάτο φαγητό. Και η Mendoza έχει κερδίσει επάξια τη φήμη ενός από τους καλύτερους προορισμούς για εκλεκτικούς ουρανίσκους! Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό asado από τα χέρια του διάσημου σεφ Francis Mallmann.

Θέα στις Άνδεις
Φανταστείτε το σκηνικό. Απέραντοι αμπελώνες και στο βάθος οι χιονισμένες βουνοκορφές των Άνδεων. Από την πόλη μπορείτε να ξεκινήσετε για ημερήσιες εκδρομές στις Άνδεις, περνώντας από πανέμορφα χωριά και ιστορικά μνημεία καθώς πλησιάζετε τα σύνορα με τη Χιλή. Λίγο πιο πριν θα δείτε από χαμηλά το Aconcagua, το ψηλότερο βουνό της Αμερικής με ύψος 6.959 μέτρα.

Διάφορα σπορ

Από ορειβασία, σκι και άλλα χειμερινά σπορ στην περιοχή μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε να κάνετε ράφτινγκ, ποδηλασία, mountain biking, ιππασία, πεζοπορία ή να πετάξετε με αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Δοκιμή ελαιόλαδου

Εκτός από αμπέλια η περιοχή διαθέτει και τους δικούς της ελαιώνες. Η οικογένεια Zuccardi, με παράδοση στην οινοποιεία, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην παραγωγή ελαιόλαδου. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν από τις τρεις ποικιλίες που παρασκευάζονται εκεί: Frantoio, Manzanillo και Arauco.

Υπηρεσίες χαλάρωσης και σπα με βάση το κρασί

Αν μετά από μερικά ποτηράκια κρασί νιώθετε μια ευχάριστη «χαλάρωση», φανταστείτε πώς θα νιώσετε μετά από μια περιποίηση σπα βασισμένη στις ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού και των πολυφαινολών που περιέχονται στο σταφύλι.

Print Friendly and PDF

Traveling together