Translate this page

Πώς να επιζήσετε από αεροπορικό δυστύχημα

Παρακάτω παρατίθενται μερικά στατιστικά στοιχεία, από εκείνα που πολύ πιθανόν να μην απασχολούν την πλειοψηφία των ανθρώπων, όμως μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή σας, όπως αναφέρει... πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα priceonomics.com.

Πού πρέπει να καθίσει κανείς σε ένα αεροπλάνο για να αυξήσει τις πιθανότητές του να επιζήσει από ένα (ο μη γένοιτο) αεροπορικό δυστύχημα;
Ο όρος pteromerhanophobia μπορεί να ακούγεται σαν ένα περίεργο όνομα δεινοσαύρου, όμως στην πραγματικότητα είναι ο επιστημονικός όρος για τη «φοβία του να πετάς με αεροπλάνο»… η οποία για ορισμένους ανθρώπους είναι «σκέτη κόλαση».

Ο σχολιαστής αγώνων της National Football League, John Madden, απέφευγε συστηματικά να ταξιδεύει με αεροπλάνο για τους αγώνες και επέλεγε είτε να οδηγεί είτε να ταξιδεύει με τρένο.

Αν όμως δεν έχει κανείς την επιλογή αυτή, παρά μόνο το να πάρει το αεροπλάνο, πώς μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες κινδύνου;

Επιλέγοντας μια θέση στο πίσω μέρος του αεροσκάφους.


Σύμφωνα με μια έρευνα του Popular Mechanics, τα ποσοστά επιβίωσης αυξάνονται από 49% που είναι στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους, σε 69% αν κάθεται κανείς στο πίσω.

Τώρα, αν έχετε ήδη αγοράσει ένα εισιτήριο στην business class, δε χρειάζεται να ανησυχείτε και τόσο πολύ.

Άλλωστε, οι πιθανότητες να πεθάνει κανείς λόγω συντριβής αεροπλάνου (1 στα 11 εκατομμύρια) είναι πολύ λιγότερες από το να πεθάνει εξαιτίας πυρηνικού ατυχήματος ή μιας απλής… πτώσης!


Οι αεροπορικές πτήσεις έχουν γίνει ακόμη πιο ασφαλείς με τις πιθανότητες να πεθάνει κανείς σε αεροπορικό δυστύχημα να είναι 1 στα 19,8 εκατομμύρια, ενώ οι πιθανότητες να πεθάνει ενώ οδηγεί και βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο 1 στις 15.000.

Γι’ αυτό λοιπόν, καθίστε αναπαυτικά, προσδεθείτε και… προσπαθήστε να αποδιώξετε τους φόβους σας!
Καλές πτήσεις!
Print Friendly and PDF

Traveling together