Translate this page

Αυτή είναι η Ατλαντίδα της Κίνας

Ένας λαβύρινθος με λευκούς ναούς, μνημειώδεις αψίδες, πλακόστρωτους δρόμους και σπίτια, κρυμμένος 130 πόδια κάτω από το νερό. Αυτή είναι η Ατλαντίδα της Κίνας....


Η αποκαλούμενη Πόλη των Λεόντων ήταν κάποτε η Shi Cheng, το πολιτικό και οικονομικό κέντρο της ανατολικής επαρχίας Zhejiang.


Όμως το 1959, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήταν απαραίτητη η κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ενέργειας. Έτσι, φτιάχτηκε μια τεχνητή λίμνη.


Η ιστορική μητρόπολη γέμισε σταδιακά με νερό μέχρι που βυθίστηκε εντελώς στην τεχνητή λίμνη, γνωστή πλέον ως λίμνη Qiandao.

Ανάλογα με τον πυθμένα της λίμνης, η πόλη βρίσκεται μεταξύ των 85 και 131 πόδια κάτω από το νερό. Και βρισκόταν ξεχασμένη εκεί για 55 χρόνια.


Τώρα, η «Ατλαντίδα» της Κίνας αναμένεται να γίνει δημοφιλές αξιοθέατο. Οι τοπικές αρχές σχεδιάζουν να την μετατρέψουν σε πόλο έλξης για τους τουρίστες που θα κάνουν καταδύσεις.


Μια ομάδα δυτών εξερεύνησε την υποβρύχια πόλη πριν αρχίσουν να σχεδιάζονται οι τουριστικές καταδύσεις. Οι εικόνες που κατέγραψαν μαγεύουν.


  Η πόλη εχει διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση, προστατευμένη από τους ανέμους, τις βροχές και τον ήλιο. Σχεδόν κάθε κατασκευή παραμένει εντελώς άθικτη περιλαμβάνοντας ξύλινα δοκάρια και σκάλες.

Πηγή:tvxs.gr
Print Friendly and PDF

Traveling together