Translate this page

Θες ΦΘΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ σε ΘΑΛΑΣΣΑ;;;; Αυτοί είναι 3+1 ιδανικοί προορισμοί για σένα!

Σε καιρούς κρίσης τα ταξίδια και δη τα μακρινά, αποτελούν...
πολυτέλεια και προνόμιο των λίγων. Ωστόσο οι Έλληνες έχουμε την τύχη να γεννηθούμε σε μία χώρα η οποία αποτελεί για εκατομμύρια ανθρώπους μακρινό όνειρο και ταξίδι ζωής, τόσο για το φυσικό τοπίο όσο για την πλούσια ιστορία που το περιβάλει.


Για αυτό πριν "φορέσουμε" την μίζερη διάθεση μας, που οι οικονομίες δεν φθάνουν για να επισκεφθούμε Παρίσι, Λονδίνο και λοιπούς δημοφιλείς προορισμούς, ας κοιτάξουμε δίπλα μας και σίγουρα θα ανακαλύψουμε εξαιρετικές προτάσεις διακοπών.

Αγκίστρι



Είναι μικρούλι, τόσο μικρούλι που το γυρνάς με ποδήλατο σε μια μέρα, είναι ομορφούλι και είναι και δίπλα -τόσο δίπλα που για τους περισσότερους Αθηναίους είναι συνώνυμο της μονοήμερης εκδρομής. Κι όμως, το Αγκίστρι παρά το λιλιπούτειο μέγεθός του έχει αρκετές παραλίες και αρκετές γωνιές για να γεμίσει ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο -της δευτεριάτικης κοπάνας περιλαμβανομένης, και σχεδόν εγγυημένης. Φορτώνουμε, λοιπόν, τα ποδήλατα στο ferry boat (κι άλλα καλά νέα: η μεταφορά τους είναι δωρεάν) και ξεκινάμε για πρόβα διακοπών σε συσκευασία Σαρωνικού.

Σκύρος





Το πανέμορφο νησί των βορείων Σποράδων, ήταν το περασμένο καλοκαίρι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς όσων αναζητούν την πιο συμφέρουσα λύση για διακοπές. Τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια (που έφτασαν να είναι πολύ πιο φθηνά και από πλοίο) και οι χαμηλές τιμές στην διαμονή και διατροφή, εκτόξευσαν τον τουρισμό του νησιού. Οι παραλίες του νησιού είναι μοναδικές και τα καταγάλανα νερά θα σας χαρίσουν πολλές ώρες απόλαυσης και χαλάρωσης. Το νησί είναι εξαιρετική πρόταση για όσους επιθυμούν ένα μέρος να ξεκουραστούν και να ηρεμήσουν.

Βόρεια Εύβοια


Ένας άλλος προορισμός, πολύ κοντά στην Αθήνα, που δεν χρειάζεται να πάρετε πλοίο για να τον επισκεφθείτε, είναι η Βόρεια Εύβοια. Αποτελεί ίσως τον ιδεώδη προορισμό για ολιγοήμερες εξορμήσεις με αυτοκίνητο. Η πληθώρα επιλογών θα καλύψει ακόμα και τις πιο αντικρουόμενες απαιτήσεις για διακοπές μέσα στην οικογένεια ή την παρέα! Από την μία το πλούσιο φυσικό περιβάλλον με τα καταπράσινα ορεινά χωριά για τους λάτρεις της φύσης και από την άλλη οι τουριστικοί παραλιακοί οικισμοί και τα περίφημα λουτρά της Αιδηψού θα ικανοποιήσουν κάθε ενδιαφέρον. Φυσικά το μέρος προσφέρεται και για Θρησκευτικό τουρισμό (Μονή Αγίου Ιωάννη του Ρώσου), οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε και την γιαγιά σας μαζί!

Λεωνίδιο


Για όσους προτιμούν την μηχανή για τα ταξίδια τους η ανατολική πλευρά της Αρκαδίας σίγουρα θα τους κερδίσει. Η διαδρομή αν και σχετικά μεγάλη (200 χμ από την Αθήνα) ενδείκνυται για δίτροχα οχήματα. Η "πρωτεύουσα" της Τσακωνιάς, μία κωμόπολη λίγων χιλιάδων κατοίκων, είναι ιδιαίτερα γνωστή για το έθιμο των αεροστάτων και το φαντασμαγορικό Πάσχα, στο οποίο συγκεντρώνει εκατοντάδες τουρίστες. Οι τιμές των δωματίων είναι εξαιρετικά χαμηλές, ιδιαίτερα σε περιόδους χαμηλής ζήτησης. Τους καλοκαιρινούς μήνες οι επιλογές για καταγάλανα νερά και όμορφες παραλίες είναι αμέτρητες. Οι αρκετά φιλόξενοι ντόπιοι, θα σας αποκαλύψουν, αν τους ρωτήσετε, καλά κρυμμένες παραλίες, και ενδεχομένως να σας κεράσουν και γλυκό μελιτζανάκι (το τοπικό έδεσμα της περιοχής).
Print Friendly and PDF

Traveling together