Translate this page

Σητεία: ίσως ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια σου [photos]

Οι επισκέπτες της Κρήτης την χαρακτηρίζουν ως τον « επίγειο παράδεισο» Και έχουν δίκιο! Η Κρήτη, αναμφίβολα, είναι...
ένα από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου, ένας τόπος μαγικός γεμάτος υποσχέσεις, σαγήνη και κρυμμένα μυστικά που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Πάνω σε αυτό το πραγματικά μοναδικό νησί υπάρχει ένα μέρος που η ομορφιά του μπορεί να μαγέψει ακόμα και το πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. 

Σητεία! Ένας από τους λιγοστούς καθαρά αυθεντικούς προορισμούς στην Κρήτη.

Εδώ πραγματικά μπορείς να ανακαλύψεις τις κρυφές γωνιές του παραδείσου. Μπορεί να μην υπάρχει άλλος τόπος, όπου η φύση (Natura 2000) και ο μύθος να έχουν συνταιριάξει τόσο όσο στην Σητεία, με το μινωικό πολιτισμό να έχει αφήσει τα σημάδια του στη διατήρηση αρχαίων παραδόσεων που ζουν στη ψυχή των ανθρώπων της Σητείας.

Χρυσές αμμουδιές με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, εκπληκτικοί γεωλογικοί σχηματισμοί(www.sitia-geopark.com), αρχαιολογικοί θησαυροί μοναδικής αξίας που ξετυλίγουν τον μοναδικό Μινωικό πολιτισμό, γραφικά χωριουδάκια, απλοί χαμογελαστοί άνθρωποι, έθιμα του τόπου μας , και πάνω απ’ όλα ήρεμες διακοπές περιμένουν να απολαύσει ο μελλοντικός επισκέπτης.

Η μαγευτική Σητεία σας επιφυλάσσει ατέλειωτες γευστικές εκπλήξεις. Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, τα τοπικά προϊόντα – μερικά από τα οποία είναι μοναδικά στον κόσμο έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ελληνική και τη παγκόσμια γαστρονομία, όπως το 20 φορές βραβευμένο σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιόλαδο, το κρασί και το μέλι.

Μόλις 24,5 χλμ έξω από την Σητεία, το Βάι. Το μεγαλύτερο φοινικόδασος της Ευρώπης με πεντακάθαρη θάλασσα βρίσκεται στο ακρωτήριο Σίδερο και αποτελεί μια μοναδικής ομορφιάς γωνιά της κρητικής γης με αυτοφυείς φοίνικες και συστάδες που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της μικρής ρεματιάς μέχρι τη θάλασσα. Κοντά στο Βαι η αρχαία πόλη της Ιτάνου με τις δαντελωτές ακτές συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Όπως και οι αμέτρητες παρθένες παραλίες του Ξεροκάμπου.

Η μονή Τοπλού είναι ένα ξακουστό μοναστήρι στην ανατολική πλευρά της Κρήτης και βρίσκεται 10χλμ ανατολικά της Σητείας και 6χλμ βόρεια του Παλαικάστρου της επαρχίας Σητείας. Και για τους λάτρεις του οίνου στο χώρο του οινοποιείου της μονής μπορείτε να δοκιμάστε μονής μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Κρήτης.

Φυσικά μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε κάποιο από τα πολλά φαράγγια, που διασχίζουν το νομό, όπως το Φαράγγι των Νεκρών στην Ζάκρο, ένας τόπος που κουβαλά τις πανάρχαιες ρίζες και τους δεσμούς των ανθρώπων με την φύση.

Στο πέρασμά σας από τη Σητεία μην παραλείψετε να επισπευτείτε το αρχαιολογικό και το λαογραφικό μουσείο Σητείας ,το Ενετικό κάστρο Καζάρμα και να συμμετέχετε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Κορνάρεια», που διαρκούν όλο το καλοκαίρι και περιλαμβάνουν μουσικές, θεατρικές, χορευτικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, αλλά και αθλητικές διοργανώσεις. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώνονται σε χωριά της περιοχής και τα Καζανέματα, όπου η ρακή έχει την τιμητική της.





Print Friendly and PDF

Traveling together