Translate this page

Η «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας -Ο εξωτικός παράδεισος με τις φυσικές πισίνες και τους καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου [εικόνες]

Μπορεί τώρα που το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά το ενδιαφέρον να τραβούν οι παραλίες, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό μέρος που μπορεί να απολαύσει κανείς τις βουτιές του. 

Η μοναδική φύση της.... Ελλάδας προσφέρει και άλλες επιλογές.

Οπως λίμνες, καταρράκτες και ποτάμια ιδανικά για ιδιαίτερες αποδράσεις. Το Πολυλίμνιο στη Μεσσηνία ξεχωρίζει.

Το σκηνικό, που παραπέμπει σε «Γαλάζια Λίμνη» κόβει την ανάσα. Λίμνες και καταρράκτες που διέρχονται μέσα από το Φαράγγι του Πολυλιμνίου σχηματίζουν σε πολλά επίπεδα λίμνες και καταρράκτες.


Και αν και μέχρι πρόσφατα οι λίμνες ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό, πλέον έχουν αξιοποιηθεί και αποτελούν ένα όχι μόνο μαγευτικό αλλά και οργανωμένο προορισμό.


Σε μια διαδρομή συνολικά τριών χιλιομέτρων στο Πολυλίμνιο υπάρχουν 15 διαδοχικές λίμνες με παράξενα ομολογουμένως ονόματα (Kαδούλα, Μαυρολίμνα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας και άλλα), αλλά και έναν καταρράκτη, της Κάδης, που ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων.


Ο επίγειος παράδεισος του Πολυλιμνίου βρίσκεται κοντά στο χωριό Χαραυγή και απέχει 33 χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας. 













Print Friendly and PDF

Traveling together