Translate this page

Η «κόκκινη» φυλή Hamar της Αιθιοπίας

Μεγάλα κόκκινα και μαύρα σημάδια καλύπτουν τις πλάτες των γυναικών που ανήκουν στη φυλή Hamar της Αιθιοπίας στο πλαίσιο μιας κληρονομιάς που θέλει τις γυναίκες να δέχονται βάναυσο ξυλοδαρμό από τους άντρες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι γυναίκες δεν... επιτρέπεται να ουρλιάζουν κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού με καλάμια, ενώ παρακαλούν τους άνδρες να συνεχίσουν μέχρι να βγάλουν αίμα.

Σύμφωνα με το BBC, οι γυναίκες στη Hamar μαστιγώνονται σε μία ειδική τελετή που διοργανώνεται κατά την ενηλικίωσή τους για να αποδείξουν την αγάπη τους προς τους συγγενείς τους.

Σήμερα, ζουν από 15.000 έως 20.000 μέλη της Hamar και βασίζονται κυρίως στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Στη φυλή πάντως υπάρχει ένας διαχωρισμός στην εργασία με βάση το φύλο και την ηλικία.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια καλλιεργούν σπόρους, όπως καλαμπόκι, φασόλια και κολοκύθια. Είναι επίσης υπεύθυνες για τη συλλογή νερού, τη μαγειρική και την ανατροφή των παιδιών. Οι νέοι άντρες δουλεύουν στις καλλιέργειες και προστατεύουν τα κοπάδια, ενώ οι μεγαλύτεροι είναι υπεύθυνοι για την αύξηση των κοπαδιών και για τα μελίσσια.

Την κουλτούρα της φυλής, που χαρακτηρίζεται από τη σκληρότητα με την οποία φέρονται στις γυναίκες, θέλησε να φωτογραφίσει ο Γάλλος Eric Lafforgue, ο οποίος ταξίδεψε στην Αιθιοπία.














Print Friendly and PDF

Traveling together