Translate this page

10 συγκλονιστικά ταξίδια με τρένο

Ανέβα στο τρένο και τρέχα να βρεις τη θέση σου. Το πιο μαγικό ταξίδι ξεκινά.

Σκαρφαλωμένα στην κορυφή του κόσμου, μέσα στην... έρημο της Αφρικής ή πάνω σε γέφυρες που αιωρούνται σε υψόμετρο εκατοντάδων μέτρων, αυτά τα τρένα χαρίζουν εμπειρίες ζωής. Με το arttravel.gr μπαίνουμε στο βαγόνι και ξεκινάμε.

Μέσα στα χιόνια στην κορυφή του κόσμου, στις Άλπεις ή στις Άνδεις, μέσα στην έρημο της Αφρικής και της Αυστραλίας, πάνω σε γέφυρες που αιωρούνται σε υψόμετρο εκατοντάδων μέτρων ή δίπλα σε καταρράκτες και πελώριες λίμνες, αυτά τα τρένα χαρίζουν εμπειρίες ζωής. Σε αυτό το ταξίδι το τελευταίο που μας νοιάζει είναι ο προορισμός.


Bernina Express, Ελβετία



Με ταχύτητα μόλις 30 χιλιομέτρων την ώρα, διεκδικεί τον τίτλο της πιο αργής σιδηροδρομικής γραμμής της λίστας μας. Κι όμως, είναι βέβαιο πως κανένας από τους επιβάτες δεν θα ήθελε να ταξιδεύει πιο γρήγορα: σε αυτή τη διαδρομή από το Νταβός, στο St. Moritz και το ιταλικό Tirano, τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το τοπίο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι περιλαμβάνεται στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Το τρένο διασχίζει τις νότιες Άλπεις, περνάει 196 γέφυρες – μερικές από τις οποίες προκαλούν δέος – και 55 τούνελ ενώ η θέα από τα 2253 μέτρα είναι άκρως εντυπωσιακή. Υπολογίστε περίπου τέσσερις ώρες προς €42 η απλή διαδρομή.


The Bergen Line, Νορβηγία


Για πολλούς, η διαδρομή των 500 χιλιομέτρων με το τρένο από το Όσλο στο Μπέργκεν είναι η πιο γραφική του κόσμου περνώντας μέσα από τοπία μοναδικής ομορφιάς, φιόρδ, παγετώνες και χιονισμένες βουνοκορφές. Είναι τόσο απότομη που το τρένο έχει πέντε συστήματα φρεναρίσματος για λόγους ασφαλείας. Αφήνοντας το design Όσλο, σύντομα, νιώθουμε τα τζάμια να παγώνουν καθώς σκαρφαλώνουμε σε πάνω από 1.000 μέτρα υψόμετρο σε ένα εξωπραγματικό τοπίο από ογκόλιθους, χιόνια, ορεινά περάσματα και τούνελ σκαμμένα στους βράχους. Η σιδηροδρομική γραμμή εγκαινιάστηκε το 1909 ως κατασκευαστικό θαύμα και παραμένει μια από τις πιο εντυπωσιακές παγκοσμίως. Το ταξίδι διαρκεί περίπου επτά ώρες και η απλή διαδρομή κοστίζει από €40.


Golden Eagle Trans-Siberian Express, Ρωσία


Το ταξίδι των 9.600 χιλιομέτρων στη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου δεν αποτελεί πλέον δοκιμασία αλλά απόλαυση χάρη στο νέο τρένο με τα 21 βαγόνια, που πραγματοποιεί διάφορα δρομολόγια, με μεγαλύτερο εκείνο από τη Μόσχα ως το Βλαδιβοστόκ διάρκειας 15 ημερών. Πρόκειται για μια μαγική διαδρομή που συνδέει την ανατολή με τη δύση, περνώντας μέσα από οκτώ διαφορετικές ζώνες ώρας και που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της διαδρομής όλου του κόσμου.

Tο Golden Eagle ξεκίνησε τα δρομολόγια του το 2007, όταν και παρουσιάστηκε από τον Πρίγκιπα Μιχαήλ του Κέντ. Όλες οι σουίτες διαθέτουν ευρύχωρα δωμάτια με όλες τις ανέσεις, από ενδοδαπέδια θέρμανση έως τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης. Ιδιαίτερης αισθητικής είναι και το βαγόνι – εστιατόριο του Golden Eagle, όπου τα γεύματα συμπληρώνονται με κρασιά από όλο τον κόσμο και φυσικά βότκα. Οι τιμές ξεκινούν από €11.500.


Venice Simplon Orient Express, Ιταλία


Χωρίς αμφιβολία η πιο chic διαδρομή με τρένο. Σε αυτό το ταξίδι δεν θα διασχίσετε γέφυρες στο χείλος του γκρεμού, χιονισμένες βουνοκορφές ή καταρράκτες. Στα vintage βαγόνια του θα γυρίσετε το χρόνο στη δεκαετία του '20, θα απολαύσετε Bellini, θα κοιμηθείτε σε πολυτελείς καμπίνες-σουίτες και θα γευτείτε υψηλή γαστρονομία με άψογη art de la table. Αφετηρία μας η Βενετία και προορισμός μας η Βουδαπέστη, η Πράγα, η Βιέννη, το Παρίσι και το Λονδίνο σε ταξίδια με διάρκεια από 2 ως 5 μέρες. Οι τιμές ξεκινούν από €1170.


Rocky Mountaineer, Καναδάς


Η διασημότερη σιδηροδρομική γραμμή της χώρας ακολουθεί την ιστορική διαδρομή των εξερευνητών του 19ου αιώνα από το Βανκούβερ ως την πόλη Banff της Alberta. Η κατασκευή της γραμμής ήταν ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα στην ιστορία του Καναδά καθώς ένωσε την ανατολική με τη δυτική πλευρά της χώρας. Με το διώροφο τρένο θα διασχίσετε βουνά, φαράγγια, χιονισμένες βουνοκορφές και λίμνες σε ένα ταξίδι που διαρκεί δύο μέρες και περιλαμβάνει ημιδιατροφή και διαμονή σε ξενοδοχεία. Τα πακέτα ξεκινούν από €830.


The Ghan, Αυστραλία


Το όνομά του τιμά τους Αφγανούς καμηλιέρηδες που έφτασαν στην Αυστραλία το 19ο αιώνα για να βοηθήσουν στην εξερεύνηση της άγριας ενδοχώρας. Η γραμμή του Great Southern Rail από την Αδελαΐδα στο νότο ως το Ντάργουιν στα βόρεια εγκαινιάστηκε μόλις το 2004 κάνοντας πραγματικότητα ένα όνειρο 100 ετών. Στα περίπου 3000 χιλιόμετρα που διανύει, το τρένο περνά δίπλα από αμπελώνες, ερήμους, βουνά, φαράγγια και κοπάδια με καγκουρό. Θα χρειαστείτε περίπου δύο μέρες, με το εισιτήριο να κοστίζει από €530.


Hiram Bingham, Περού


Υπάρχουν πολλά τρένα που θα σας οδηγήσουν από την πόλη Cuzco (μια από τις υψηλότερες στον κόσμο) στα ερείπια του Machu Picchu σε μια διαδρομή 50 χιλιομέτρων στις Άνδεις. Την πιο ξεχωριστή εμπειρία όμως την προσφέρει το Hiram Bingham, ένα πολυτελές τρένο-αντίγραφο των βαγονιών Pullman του 1920. Διακοσμημένο με καλογυαλισμένο ξύλο, φίνες ταπετσαρίες και μπρούντζο, το τρένο χαρίζει στους 84 επιβάτες του γκουρμέ δείπνο, ποτό στο μπαρ και ζωντανή μουσική. Έχετε υπόψη πως το τρένο λειτουργεί μόνο από 2 Ιανουαρίου μέχρι 31 Μαΐου. Το εισιτήριο κοστίζει περίπου €210.




Coast Starlight, ΗΠΑ


Θα χρειαστείτε περίπου 35 ώρες για να φτάσετε από το Σιάτλ στο Λος Άντζελες σε μια διαδρομή μέσα από υπέροχα τοπία που συνδέει τις δύο σημαντικότερες πόλεις της δυτικής ακτής. Από την άνεση της πολυθρόνας σας θα δείτε βουνά, δάση, κοιλάδες, χιονισμένες βουνοκορφές αλλά και τον Ειρηνικό ωκεανό. Οι ενήλικες απολαμβάνουν δείπνο σε όμορφα τραπεζομάντιλα και πορσελάνες και οι μικροί επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους βιντεοπαιχνίδια. Το εισιτήριο κοστίζει από €145.



Lhasa Express, Κίνα


Πριν επιβιβαστείτε, εκτός από το εισιτήριό σας, θα χρειαστεί να υπογράψετε και μια ειδική αίτηση δηλώνοντας ότι είστε υγιείς. Κι αυτό γιατί η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την κινεζική πόλη Qinghai με την πρωτεύουσα του Θιβέτ, τη Λάσα φτάνει σε υψόμετρο 5.000 μέτρων σε μια διαδρομή 4.350 χιλιομέτρων. Ένα τμήμα της είναι η υψηλότερη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο ενώ όσο το τρένο ανεβαίνει, η μείωση του οξυγόνου είναι αισθητή. Το ταξίδι διαρκεί 51 ώρες και οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα €45.


Rovos Rail, Νότια Αφρική


Ταξίδι σε όχι μια αλλά σε πέντε χώρες μέσα σε 14 ημέρες περιλαμβάνει η επική σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής με το Νταρ ες Σαλάμ, τη μεγαλύτερη πόλη της Τανζανίας, περνώντας πρώτα από τη Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε και τη Ζάμπια. Στη διαδρομή του, το τρένο διασχίζει κοιλάδες, καταρράκτες, τούνελ ενώ το ταξίδι περιλαμβάνει διαμονή σε καταφύγιο θηραμάτων και κρουαζιέρα στον ποταμό Ζαμβέζη μεταξύ άλλων. Το πακέτο κοστίζει περίπου €7.700.
Print Friendly and PDF

Traveling together