Translate this page

Η λίμνη με τα ανάποδα έλατα.

Η λίμνη Kaindy βρίσκεται στο νότιο μέρος του Καζακστάν, σε υψόμετρο δύο χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Το περίεργο όμως με αυτή τη λίμνη είναι ότι τα έλατα που βρίσκονταν στην περιοχή πριν από τη δημιουργία της λίμνης είναι τώρα κάτω από την επιφάνειά της,.

Επειδή η λίμνη έχει σχηματιστεί σχετικά πρόσφατα, τα δέντρα δεν ...έχουν σαπίσει ακόμα και οι κορμοί των πιο ψηλών από αυτά υψώνονται πάνω από το νερό, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο, το οποίο έλκει πολλούς τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η έκτασή της έχει μήκος περίπου 400 μέτρα, ενώ το βάθος της σε κάποια σημεία φθάνει τα 30 μέτρα.

Σχηματίστηκε πριν από έναν αιώνα, όταν ένας σεισμός στην περιοχή προκάλεσε μεγάλες κατολισθήσεις βράχων που δημιούργησαν ένα φυσικό φράγμα στον δρόμο ενός ποταμού. Τα νερά του ποταμού γέμισαν τη λεκάνη που σχηματίστηκε, δημιουργώντας τη λίμνη Kaindy. Δείτε το αποτέλεσμα στις μαγευτικές εικόνες που παραθέτουμε.

Τα έλατα που βρίσκονταν στην περιοχή πριν από τη δημιουργία της λίμνης είναι τώρα κάτω από την επιφάνειά της. Επειδή η λίμνη έχει σχηματιστεί σχετικά πρόσφατα, τα δέντρα δεν έχουν σαπίσει ακόμα και οι κορμοί των πιο ψηλών από αυτά υψώνονται πάνω από το νερό, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο, το οποίο έλκει πολλούς τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Αλλά ακόμα και κατά τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα, η περίεργη αυτή λίμνη αποτελεί πόλο έλξης για κάποιους τολμηρούς τουρίστες. Οι «δύτες των πάγων», όπως αποκαλούνται, βουτάνε στη Kaindy, για να θαυμάσουν τους βυθισμένους κορμούς κάτω από την παγωμένη επιφάνειά της.




Print Friendly and PDF

Traveling together