Translate this page

Δέκα εξωπραγματικές παραλίες - Πράσινες, ροζ, κρυμμένες [εικόνες]


Δεν πρόκειται για παιχνίδια του φακού ή του φωτός. Αυτές οι παραλίες είναι πραγματικές και βρίσκονται στον πλανήτη Γη.

Είναι περίεργες, όμορφες, μοναδικές, δυσπρόσιτες, έργα τέχνης της φύσης....

Papakolea Beach, Χαβάη
Είναι γνωστή και ως Sand Beach ή Mahana Beach. Εχει πράσινη αμμουδιά, η μία από τις δύο πράσινες αμμουδιές στη Γη (η άλλη βρίσκεται στα νησιά Γκαλαπάγκος). Χρωματίζεται από το ορυκτό ολιβίνη.San Alfonso del Mar Beach, Χιλή
Αυτή η παραλία βρίσκεται ανάμεσα στη μεγαλύτερη τεχνητή πισίνα και το μεγαλύτερο ωκεανό του πλανήτη Γη. San Alfonso del Mar Beach αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πολυτελούς θέρετρου με το ίδιο όνομα.

 


 
Maho Beach, Σαν Μαρτέν
Παραλία στην ολλανδική πλευρά του νησιού της Καραϊβικής Σαν Μαρτέν. Είναι διάσημη για το διεθνές αεροδρόμιο δίπλα στην παραλία. Τα αεροσκάφη κατά την τελική προσέγγιση τους πετούν πάνω από την παραλία σε ελάχιστο υψόμετρο.

 

 
Ocean Dome, Ιαπωνία
Τεχνητή παραλία που κατασκευάστηκε στο θέρετρο Seagaia κατά μήκος της παραλιακής οδού έξω από την πόλη της Myazaki στην Ιαπωνία. Διαθέτει ψεύτικο ηφαίστειο, τεχνητούς φοίνικες και τη μεγαλύτερη στον κόσμο αναδιπλούμενη οροφή, η οποία έχει το μπλε χρώμα του ουρανού ακόμα και σε μια βροχερή μέρα. Το ηφαίστειο ενεργοποιείται κάθε 15 λεπτά και φτύνει φωτιά κάθε ώρα. Η παραλία μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 τουρίστες. Άνοιξε το 1993 και ο αριθμός των επισκεπτών κορυφώθηκε το 1995 με κέρδη 1,25 εκατ. ευρώ. Το Ocean Dome έκλεισε επίσημα την 1η Οκτωβρίου 2007, ως μέρος μιας ανακαίνισης και μερικού rebranding του θερέτρου.

  

 lage de Saleccia, Γαλλία
Στην Κορσικής είναι μια μεγάλη και αναξιοποίητη ακτή με εκθαμβωτικά λευκή άμμο. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να την προσεγγίσει κανείς, εκτός από τους ντόπιους. Τα βοοειδή πάντως φτάνουν εύκολα εκεί.


 

 Pink Sand Beaches, Βερμούδα
Το ροζ χρώμα δεν προκύπτει από ηφαίστειο, αλλά από κονιορτοποιημένα υπολείμματα κελυφών ανθρακικού ασβεστίου και σκελετούς ασπόνδυλων, όπως τα κοράλλια, μύδια. Οι Βερμούδες είναι μια από τις βορειότερες περιοχές στο δυτικό ημισφαίριο (αλλά όχι το βορειότερο μέρος στον κόσμο) για τους κοραλλιογενείς υφάλους.
 

Playa de Gulpiyuri, Ισπανία
Η Playa de Gulpiyuri είναι πλημμυρισμένη με μια καταβόθρα στο εσωτερικό της. Βρίσκεται κοντά στο Llanes, Ισπανία, περίπου 100μ. από το Βισκαϊκό Κόλπο.

  

 
Marieta Islands, Mεξικό
Προστατευμένη από την εισβολή του έξω κόσμου, η κρυμμένη παραλία της Marieta Islands, στο Puerto Vallarta είναι ένας κόσμος από μόνη της. Το ξενοδοχείο βρίσκεται μόλις λίγα μίλια ανοικτά των ακτών του Μεξικού, κοντά στο κόλπο Bandera, στα νησιά Marieta, που παρέμειναν σχεδόν απομονωμένα.

 


 
Chandipur Beach, Ινδία
Εχετε δει τη θάλασσα εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια σας; Ένα μοναδικό φαινόμενο συμβαίνει εδώ. Η θάλασσα υποχωρεί κάθε μέρα κατά πέντε χιλιόμετρα. Στην παλίρροια οι τουρίστες μπορούν να εξερευνήσουν το βυθό και να δουν κοχύλια, μαλάκια και κόκκινα καβούρια. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων, η παραλία υποστηρίζει βιοποικιλότητα.

 

 
Scala dei Turchi, Ιταλία
Η Scala dei Turchi (Σκάλα των Τούρκων) είναι ένας βραχώδης γκρεμός, κοντά στο Πόρτο Εμπεδοκλής, νότια της Σικελίας. Ιζηματογενή πάλλευκα πετρώματα ανάμεσα σε δύο αμμώδεις παραλίες, που είναι προσβάσιμες μέσω σκάλας που σχηματίζουν τα βράχια. Την λένε Σκάλα των Τούρκων από τις συχνές επιδρομές που έκαναν Τούρκοι.
  
Print Friendly and PDF

Traveling together