Translate this page

Οι ιλιγγιώδεις γειτονιές του Χονγκ Κονγκ αλλιώς

Κοιτώντας κανείς τις συναρπαστικές εικόνες του Michael Wolf, χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσει τι βλέπει.

Τα πολύχρωμα μοτίβα μοιάζουν απόκοσμα, και μόνο όταν...
παρατηρήσεις τα μπαλκόνια και τα παράθυρα αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για πολυκατοικίες.

Μιλάμε φυσικά για τα πελώρια οικιστικά συγκροτήματα του Χονγκ Κονγκ, μιας από τις πλέον «κατακόρυφες» πόλεις του πλανήτη.

Στο λεύκωμά του «Architecture of Density», ο φωτογράφος μετατρέπει την ιδιόρρυθμη αρχιτεκτονική σε εντυπωσιακά έργα τέχνης!



Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ του άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες των διαμερισμάτων τους για να μπορέσει να καταγράψει τις μαγευτικές εικόνες του.




Η καθημερινότητα στο ασιατικό κρατίδιο είναι ιδιαίτερη από κάθε άποψη, με το μέσο διαμέρισμα να καταλαμβάνει χώρο λιγότερο από 40 τετραγωνικά, στριμώχνοντας στο εσωτερικό του ανθρώπους και αντικείμενα.


Οι θεόρατες πολυκατοικίες των 60 ορόφων φιλοξενούν από 5.000-20.000 διαμερίσματα η καθεμία, με τα κλειστοφοβικά και σχεδόν αφιλόξενα σπίτια να προτιμούνται ωστόσο από τις οικογένειες που μπορούν να πληρώσουν το τσουχτερό ενοίκιο, καθώς η εναλλακτική είναι να διαμένει κάποιος στην ύπαιθρο και να αναγκάζεται να μετακινείται κάθε μέρα στοιβαγμένος στις δημόσιες συγκοινωνίες…










Print Friendly and PDF

Traveling together