Translate this page

Τα πιο... παραπλανητικά αεροδρόμια

Πολλές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους χρησιμοποιούν δευτερεύοντα αεροδρόμια για τα δρομολόγιά τους, καθώς έχουν χαμηλότερα λειτουργικά κόστη, κάτι που για τους επιβάτες μεταφράζεται σε φτηνότερα εισιτήρια.

Ωστόσο, προτού κλείσετε...
ένα εισιτήριο «ευκαιρία» φροντίστε να ελέγξετε αν όντως θα σας προσγειώσει εκεί που πιστεύετε, καθώς τις περισσότερες φορές τα αεροδρόμια «β΄ διαλογής» ίσως είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον τελικό προορισμό σας.

Ας πούμε για παράδειγμα ότι θέλετε να πάτε στη Στοκχόλμη. Η σουηδική πρωτεύουσα έχει τέσσερα αεροδρόμια. Τα Skavsta και Västerås όμως βρίσκονται σε απόσταση 99 χιλιομέτρων από το κέντρο της Στοκχόλμης... κάτι που θα σας βολεύει πολύ... αν τελικά δεν θέλετε να πάτε στη Στοκχόλμη! Αντίθετα αν το εισιτήριό σας λέει προσγείωση στο Nyköping, δε χρειάζεται να ανησυχείτε... είναι πιο κοντά στη σουηδική πρωτεύουσα!

Αν όμως το πρόγραμμά σας είναι τέτοιο που δε μπορείτε να σπαταλάτε πολύ χρόνο στις μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο, ίσως θα ήταν καλύτερα να βρείτε εισιτήριο που θα σας πηγαίνει στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 37 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης... αλλά να είστε έτοιμοι να βάλετε το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη!

Πριν από ένα χρόνο η Ryanair ενέταξε το Παρίσι-Vatry Disney στους προορισμούς της. Βλέποντας τις ονομασίες κανείς θα περίμενε το συγκεκριμένο αεροδρόμιο να βρίσκεται σχετικά κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα ή την Euro Disney.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική, καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων απ το κέντρο του Παρισιού και 113 χιλιόμετρα μακριά από το «Μαγικό Βασίλειο» της Ευρώπης.

Το αεροδρόμιο Memmingen στο Μόναχο είναι 113 χιλιόμερα μακριά από το κέντρο της πόλης, ενώ το Oslo Torp βρίσκεται σε απόσταση 109 χιλιομέτρων από τν πρωτεύουσα της Νορβηγίας.

Η νέα βάση της Easyjet στο Λονδίνο, το London Southend, είναι 64 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της αγγλικής πρωτεύουσας!

Τα 15 πιο παραπλανητικά αεροδρόμια:

1. Paris-Vatry (Disney) – 150km από το κέντρο του Παρισιού και 113km από τη Disneyland


2. Munich West (Memmingen) – 112km από το κέντρο του Μονάχου



3. Oslo (Torp) – 110km από το κέντρο του Όσλο


4. Frankfurt (Hahn) – 110km από το κέντρο της Φρανκφούρτης


5. Stockholm (Västerås) – 99km από το κέντρο της Στοκχόλμης 



6. Stockholm (Skavsta) – 99km από το κέντρο της Στοκχόλμης



7. London (Oxford) – 97km από το κέντρο του Λονδίνου


8. Barcelona (Girona) – 94km από το κέντρο της Βαρκελώνης



9. Barcelona (Reus) – 94km από το κέντρο της Βαρκελώνης


10. Paris (Beauvais) – 88km από το κέντρο του Παρισιού


11. Dusseldorf (Weeze) – 80km από το κέντρο του Ντίσελντορφ



12. London (Stansted) – 64km από το κέντρο του Λονδίνου


13. London (Southend) – 64km από το κέντρο του Λονδίνου


14. Tokyo (Narita) – 60km από το κέντρο του Τόκιο



15. Verona (Brescia) – 53km από το κέντρο της Βερόνα



newsbeast.gr

Print Friendly and PDF

Traveling together