Translate this page

Τρομακτικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί βγαλμένοι από ταινίες

Οι ταινίες τρόμου διακατέχονται από μια περίεργη και μυστηριώδη δύναμη να αποτυπώνονται στο μυαλό μας.

Πολλές φορές μάλιστα, μια ερημική, ιδιαίτερη, απομονωμένη κ.τ.λ. τοποθεσία μπορεί να.... μας προκαλέσει πολύ μεγαλύτερο αίσθημα φόβου από τον ίδιο τον «κακό/μοχθηρό/δολοφονικό/αιμοβόρο» πρωταγωνιστή της.

Αν λοιπόν κι εσείς ανήκετε στο είδος κινηματογραφόφιλων που τους αρέσουν τα θρίλερ και οι ταινίες τρόμου… δείτε παρακάτω μερικούς προορισμούς που «πρωταγωνίστησαν» σε κάποιες από αυτές και έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια στη μνήμη όσων τις παρακολούθησαν!

The North York Moors, Αγγλία: από την ταινία «An American Werewolf in London»


Η αγγλική ύπαιθρος ποτέ δεν έμοιαζε τόσο μοχθηρή και δυσοίωνη, μέχρι που ένα περίεργο κυνηγόσκυλο δοκίμασε τα νεύρα και την αντοχή των Sherlock Holmes και Dr Watson στο Ντέβον, γράφει ο James Kay σε άρθρο του στο Lonely Planet.

Οι κάτοικοι του Yorkshire ποτέ δεν έμοιαζαν περισσότερο περίεργοι, απ’ ό,τι στην ταινία του John Landis το 1981, όπου ένα ζευγάρι αμερικανών φοιτητών έρχεται αντιμέτωπο με ένα λυκάνθρωπο στο Εθνικό Πάρκο North York Moors.

The Isle of Skye and Plockton, Σκωτία: από την ταινία «The Wicker Man»


Η συγκεκριμένη ταινία γυρίστηκε σε πολλές τοποθεσίες στη Σκωτία, με τον πρωταγωνιστή του Edward Woodward να προσπαθεί να λύσει το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση μιας μαθήτριας.

Όσοι έχουν δει την ταινία και θέλουν να επισκεφτούν το «Summerisle» για να νιώσουν ξανά την ίδια… ανατριχίλα, θα πρέπει να αναζητήσουν το νησί Skye και το χωριό Plockton, όπου γυρίστηκαν πολλές σκηνές.

The Stanley Hotel, ΗΠΑ: από την ταινία «The Shining»


Ο σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κιούμπρικ γύρισε πολλές σκηνές από τη διάσημη ταινία του «The Shining» στη Μεγάλη Βρετανία. Η εξωτερική όψη του ξενοδοχείου «Overlook», όπου ο Torrance παθαίνει αμόκ πιστεύοντας ότι τον κυνηγούν κακόβουλα φαντάσματα, υπάρχει πραγματικά, λέγεται Timberline Lodge και βρίσκεται κοντά στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Βέβαια, το ξενοδοχείο που ενέπνευσε την αρχική ιστορία στον Stephen King ήταν το ξενοδοχείο Stanley Hotel στο Κολοράντο, στο οποίο είχε μείνει ο συγγραφέας το 1973.

Βενετία, Ιταλία: από την ταινία «Don’t Look Now»


Ο χειμώνας δεν είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς τη Βενετία, όμως σίγουρα θα μπορέσετε να εξερευνήσετε την πόλη χωρίς τους χιλιάδες τουρίστες που συρρέουν σε αυτήν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δε χρειάζεται να πάτε κάπου συγκεκριμένα για να «αναβιώσετε» στιγμές από την ταινία «Don’t Look Now», απλά περιπλανηθείτε στην πόλη όπως έκανε με το φακό του ο κινηματογραφιστής Nic Roeg.

Ενδεχομένως να θέλατε να δείτε από κοντά τα ξενοδοχεία Gabrielli και Bauer Il Palazzo, κοντά στην πλατεία Αγίου Μάρκου, το εξωτερικό και εσωτερικό των οποίων αποτέλεσαν το φανταστικό ξενοδοχείο «Europa Hotel» της ταινίας.

Ανταρκτική: από την ταινία «The Thing»


Απευθύνεται όχι μόνο σε όσους αντέχουν τα θρίλερ, αλλά και σε αυτούς που… δεν καταλαβαίνουν από κρύο, μιας και η Ανταρκτική είναι ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη στον πλανήτη!

Μην περιμένετε να δείτε χάσκι να εκρήγνυνται μυστηριωδώς μέσα στη νύχτα, κομμένα κεφάλια και πόδια, όπως στην ταινία του John Carpenter, αλλά ετοιμαστείτε για ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια εξερεύνησης της ζωή σας.
Print Friendly and PDF

Traveling together