Translate this page

Ένας καταρράκτης μόνο για γυναίκες

Οι άντρες δε θα μπορέσουν να δουν από κοντά τον καταρράκτη που κατασκευάζεται σε μια τεχνητή λίμνη στην Μαλαισία, καθώς οι αρχές της χώρας σχεδιάζουν να τον κάνουν… αυστηρά γυναικείο, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Οι αρχές στην περιοχή Terengganu πρόκειται να πλασάρουν τη λίμνη Tasik Kenyir, τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Νοτιοανατολικής Ασίας, ως αυστηρά «γυναικείο προορισμό».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 65,7 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτού μόνο γυναίκες θα μπορούν να μεταφέρουν τις επισκέπτριες στον καταρράκτες με βάρκες, ενώ το χώρο θα φυλάσσουν γυναίκες φρουροί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Datuk Seri Ahmad, η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από εκκλήσεις γυναικών τουριστών από τη Δυτική Ασία, αναφέρει η MailOnline σε δημοσίευμά της.

Επιπλέον, οι αρχές σχεδιάζουν να κάνουν τη λίμνη αυτή, την πρώτη duty-free λίμνη στον κόσμο.

Έχουν ήδη κατασκευαστεί αρκετά νησάκια, ενώ τώρα εκτελούνται τα έργα για την κατασκευή μιας προβλήτας.

Ο Ahmad δήλωσε ακόμη ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα για μια γέφυρα τεσσάρων λωρίδων, η οποία θα συνδέει το Pengkalan Gawi με το Pulau Poh Besar, ενώ αναμένεται να χτιστεί ένα ξενοδοχείο, ένα πάρκο αναψυχής και ένας χώρος στάθμευσης 1.000 οχημάτων.

«Είμαι σίγουρος ότι η λίμνη Tasik Kenyir θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες και θα γίνει βασικός τουριστικός προορισμός στο μέλλον» πρόσθεσε.
Print Friendly and PDF

Traveling together