Translate this page

Χριστουγεννιάτικες πόλεις

Για όσους είναι τυχεροί, κατάφεραν να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα και θέλουν να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους για να τον επιβραβεύσουν, έχουμε την πρόταση....
: Χριστούγεννα εκτός συνόρων. 

Αφού τα λεφτά υπάρχουν... ας είμαστε προσεχτικοί στην επιλογή προορισμού. Τι σκεφτόμαστε, λοιπόν, όταν σκεφτόμαστε Χριστούγεννα στο εξωτερικό; Ποιες είναι οι ιδανικές πόλεις για να σε μεταφέρουν στη μαγεία των Χριστουγέννων;

1. Βιέννη: Ο κατ’εξοχήν Χριστουγεννιάτικος προορισμός. Η Αυστριακή προτεύουσα μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο παραμύθει. Όλα παίρνουν τη λάμψη από το φως των Χριστουγέννων. Κήποι, παλάτια, κτήρια στολίζονται με αμέτρητα φωτάκια. Η αγορά και τα καταστήματα γεμίζουν παιχνίδια, στολίδια και μουσικές. Παιδικές χορωδίες τραγουδούν κάλαντα. Χρειάζεστε όμως χοντρά ρούχα πριν ξεκινήσετε την περιήγησή σας στους δρόμους της πόλης και ένα ζεστο καφέ ή σοκολάτα σε κάποιο από τα ομορφα καφέ της.

2. Παρίσι: Για τα Χριστούγενα στο Παρίσι μίλησε κι ο Γούντυ Άλλεν μέσα από την ταινία του. Η Πόλη του Φωτός γίνεται ακόμα πιο φωτεινή αυτή την εποχή. Η εκκίνηση για τον εορτασμό των Χριστουγέννων γίνεται από τα Ηλύσια Πεδία, το γνωστότερο δρόμο του Παρισιού, που φοράει τα καλά του, καθώς φωτίζεται από χιλιάδες λαμπιόνια. Ο Πύργος του Άιφελ, εξίσου εκθαμβωτικός, γίνεται το πόλος έλξης για μία ακόμα φορά, για περισσότερους, όμως, τουρίστες. Το βράδυ δε, ο πιο διάσημος πύργος μεταρέπεται σε υπερθέαμα. Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ο επισκέπτης μπορεί κάλλιστα να γευθεί στα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης, όπως στην Παναγία των Παρισίων, στην Αψίδα του Θριάμβου και στη Σάκρε Κερ.

3. Νέα Υόρκη: Είνα άρρηκτα συνδεδεμένη όχι μόνο με τον εορτασμό των Χριστουγέννων, αλλά και με της Πρωτοχρονιάς. Στην Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα είναι τρέλα!! Ούτως ή άλλως η πόλη είναι πολύβοη, αλλά την περίοδο των γιορτών μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πάρτυ. Στο Rockefeller Center φωτίζεται το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο και γεμίζει το παγοδρόμιό του. Στην Times Square κόσμος συνωστίζεται, ιδιαίτερα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, που γίνεται με πανηγυρικούς εορτασμούς η υποδοχή του νέου έτους. Τα πολυκαταστήματα, τα οποία είναι πολυάριθμα στη Νέα Υόρκη, φορούν τα καλά τους, στολίζουν τις βιτρίνες τους και είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους πελάτες του για τα ψώνια των εορτών.

5. Λονδίνο: Μουσικές, χρώματα, φώτα και κρύο χαρακτηρίζουν το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο. Στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στήνεται το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.Το Londo Eye λαμπυρίζει από μακριά και περιμένει τους επιβάτες του για να τους ξεναγήσει από ψηλά στη γιορτινή εκδοχή της πόλης. Ιδανικό και για ψώνια την περίοδο αυτή, καθώς όλα τα καταστήματα έχουν εξαντλήσει τη φαντασία τους στο στολισμό τους και δημιουργούν την πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα για τις αγορές. Τα Harrods, η Oxford Street, το Covent Garden εντυπωσιάζουν.

6. Ροβανιέμι: Οι Έλληνες θέλουν τον Αγ. Βασίλη να κατάγεται από την Καισάρεια, αλλά αν σκέφτεσαι σαν Ευρωπαίος και θέλεις να εντυπωσιάσεις τα παιδιά σου, κάντε όλοι μαζί αυτό το ταξίδι, στο χωριό του Άγιου Βασίλη, σύμφωνα με την υπόλοιπη Ευρώπη. Από την παγωμένη Φινλανδία, ξεκινάει ο γλυκύτατος Άγιος για να επισκεφθεί και να μοιράσει δώρα στους μικρούς του φίλους. Και οι Φιναλανδοί δεν αφήνουν το γεγονός ανεκμεταάλλευτο. Από την αρχή του χειμώνα οργανώνονται για να υποδεχτούν τους επισκέπτες τους και να προβάλλουν το γεγονός. Εκεί έχει στηθεί το γραφείο και το ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη και σας περιμένει. Μην ξεχάσετε να του εκφράσετε τις επιθυμίες σας. Μουσικές, φώτα και χρώματα συμπληρώνουν την εορταστική ατμόσφαιρα και καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα είναι έτοιμα να σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο.
Print Friendly and PDF

Traveling together