Translate this page

Ποιο ελληνικό λιμάνι είναι στα έξι καλύτερα της Μεσογείου (φώτο)

Οι κρουαζιέρες στην ανατολική Μεσόγειο συχνά περιλαμβάνουν λιμάνια στο Ισραήλ και στη Βόρεια Αφρική, όμως πάντα ξεκινούν ή ολοκληρώνουν το ταξίδι σε κλασσικές πόλεις όπως... η Βενετία, το Dubrovnik, η Κωνσταντινούπολη και ο Πειραιάς. Κάθε σεζόν, νέα λιμάνια μπαίνουν στο πρόγραμμα και η βρετανική Express δημιούργησε μια λίστα με τους 6 καλύτερους προορισμούς για κρουαζιέρα. Ανάμεσα τους βρίσκεται το λιμάνι ενός ελληνικού νησιού του Ιονίου.

Διαβάστε όλη τη λίστα:


1. Ζαντάρ


Η Κροατία είναι ένας θησαυρός για τους ταξιδιώτες που προτιμούν τις κρουαζιέρες και ενδιαφέρονται για την ιστορία και τον πολιτισμό. Με κύριο στοιχείο το μάρμαρο, το Ζαντάρ είναι η επιτομή της κομψότητας με την ενετική αρχιτεκτονική. Η παλαιά πόλη είναι χτισμένη σε μια χερσόνησο, η οποία περιβάλλεται από τείχος και είναι πλήρως οικοδομημένη με μικρά δρομάκια και τριώροφα-τετραώροφα κτίρια, με τυπική αρχιτεκτονική μεσαιωνικών πόλεων. Σήμερα αυτό το μέρος της πόλης δεν είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο.




2. Ραπάλο


Αυτό το λιμάνι της Ιταλικής Ριβιέρας είναι όμορφο και περιβάλλεται από κτίρια σε παστέλ αποχρώσεις στην ιστορική παλιά πόλη. Το πιο ιδιαίτερο αξιοθέατο είναι το μικρό κάστρο που βρίσκεται στο μικρό νησάκι κοντά στην πόλη.




3. Αργοστόλι


Η πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς απέχει μόλις 10 λεπτά από την αποβάθρα. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι είναι γεμάτοι μικρά μαγαζιά και οι καφετέριες περιβάλλουν την κεντρική πλατεία. Η Κεφαλονιά ήταν το μέρος έμπνευση για το «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» και ακόμα μπορείς να αισθανθείς την Ιστορία αυτού του νησιού. Η πιο γνωστή παραλία του νησιού βρίσκεται κοντά.




4. Ανκόνα


Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που «πιάνουν» λιμάνι στην Ανκόνα, επισκέπτονται την Ουρμπίνo, γενέτειρα της Ιταλικής Αναγέννησης και του Ραφαήλ. Aποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1998 για την πολιτιστική άνθιση της κατά την Αναγέννηση, ιδίως υπό την εξουσία του Φεντερίκο ντα Μοντεφέλτρο, δούκα του Ουρμπίνο από το 1444 μέχρι το 1482. Το πιο γνωστό κτίριο της πόλης είναι το Παλάτσο Ντουκάλε, το οποίο ανακατασκευάστηκε από τον Λουτσιάνο Λαουράνα




5. Κότορ


Το παλαιό Μεσογειακό λιμάνι του Κότορ είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας. Οι ενετικές επιρροές φαίνονται στην αρχιτεκτονική της πόλης. Ο κόλπος του Κότορ (Boka Kotorska) ορισμένες φορές αποκαλείται το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης. Η φυσική πολιτιστική-περιοχή του Κότορ είναι μέρος των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO




6. Άγιοι Σαράντα
 

Το σημερινό όνομα των Αγίων Σαράντα προέρχεται από το όνομα του Βυζαντινού μοναστηριού των Αγίων Σαράντα προς τιμή των Σαράντα Μαρτύρων της Σεβάστειας. Τα ερείπια του μοναστηριού σώζονται στον λόφο πάνω από την πόλη. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Βουθρωτό, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Οι Αγιοι Σαράντα έχουν Ελληνική μειονότητα και θεωρούνται ένα από τα δύο κέντρα της στην Αλβανία.
Print Friendly and PDF

Traveling together