Translate this page

Αφιέρωμα του Business Insider: Εννιά ελληνικά νησιά, «μυστικό για λίγους»

Το Business Insider παροτρύνει τους αναγνώστες του να επισκεφτούν την Ελλάδα με ένα άρθρο που έχει τίτλο «Τα 9 πανέμορφα ελληνικά νησιά που δεν έχετε ακούσει ποτέ».....
Το αφιέρωμα ξεκινά αναφέροντας τους λόγους που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί τώρα την Ελλάδα: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτείτε την Ελλάδα. Μπορεί η χώρα να είναι σε οικονομική κρίση, αλλά πολλοί επισκέπτες επιβεβαιώνουν ότι δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την εμπειρία του ταξιδιού. Επιπλέον, θα βρείτε και ευκαιρίες. Η Ελλάδα έχει 1400 νησιά, ενώ μόνο τα 230 κατοικούνται. Και ενώ όλοι γνωρίζουν τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, υπάρχουν εξίσου όμορφα νησιά που παραμένουν μυστικό μόνο για λίγους!»


Δείτε τα 9 νησιά που ξεχωρίζουν για το Business Insider:




1. Φολέγανδρος


Η Φολέγανδρος είναι γεμάτη με λευκά σπιτάκια με μπλε εντυπωσιακές πόρτες σε βοτσαλωτά δρομάκια. Όμορφη και απόμακρη χωρίς γνωστές αλυσίδες ξενοδοχείων ή τουριστικά πακέτα, δεν έχει ούτε καν ΑΤΜ ή τράπεζα, είναι προσβάσιμη μόνο με πλοίο.




2. Αλόννησος


Τα νερά που περιβάλλουν το νησί ανήκουν στο θαλάσσιο πάρκο που είναι γεμάτο με φώκιες και δελφίνια, ουσιαστικά το όνειρο κάθε φυσιολάτρη. Τα εντυπωσιακά κρυστάλλινα νερά και οι όμορφες παραλίες είναι ιδανικές για καταδύσεις ενώ η πλούσια φλωρίδα και τα πυκνά δάση προσφέρονται για περιπάτους.




3. Σπέτσες


Είναι ο παράδεισος των μποέμ. Ήταν καυτός προορισμός για την δεκαετία του ’60, όταν αστέρες όπως η Μέριλιν Μονρόε και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ επισκέπτονταν το νησί, αλλά παραμένει ως σήμερα ένας λαμπερός προορισμός με εντυπωσιακά ξενοδοχεία, σκάφη και επαύλεις.




4. Αμοργός


Ναυάγια, θαλάσσια σπήλαια, πανέμορφα καθαρά νερά κάνουν την Αμοργό εξαιρετικά δημοφιλή στους δύτες.




5. Σύρος


Είναι ένας αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων αλλά και των εφοπλιστών. Είναι λιγότερο γνωστή στους τουρίστες. Διάσημη για τα νεοκλασικά κτίσματα και αρχιτεκτονική και για την πρωτεύουσα Ερμούπολη.




6. Μήλος


Αυτό το ηφαιστειακό νησί με τις κατακόμβες και τα παλιά μεταλλεία, είναι εντυπωσιακά άγριο και διάσημο για τους βραχώδεις σχηματισμούς. Συχνά παρομοιάζεται με σεληνιακό τοπίο και είναι γνωστό και για τις θερμές πηγές. Σε αυτό το νησί βρέθηκε η Αφροδίτη της Μήλου.




7. Ύδρα


Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι η έλλειψη αμαξιών. Τα στενάκια του νησιού είναι γεμάτα με τις όμορφες επαύλεις του 18ου αιώνα, μουσεία και εκκλησίες. Παλιά, ήταν πόλος έλξης διασημοτήτων όπως ο Leonard Cohen και η Sophia Loren, αλλά με τα χρόνια κάπως ξεχάστηκε. Οι ταξιδιώτες της Ύδρας έχουν ένα σικ νησιώτικο παράδεισο μόνο για αυτούς.




8. Ιθάκη



Γνωστή ως ο τόπος καταγωγής του Οδυσσέα, τον πρωταγωνιστή της Οδύσσειας του Ομήρου. Εκτός από το μυθικών διαστάσεων παρελθόν της, οι εντυπωσιακές παραλίες, οι όμορφοι ελαιώνες, τα γραφικά ψαροχώρια αλλά και οι βυζαντινές εκκλησίες θα σας κερδίσουν.




9. Γαύδος 


Κοντά στη διάσημη Κρήτη, η Γαύδος είναι το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης. Μπορείτε να φτάσετε εκεί μόνο με πλοίο και έχει περίπου 50 μόνιμους κατοίκους. Η τοπική μυθολογία λέει πως η Καλυψώ κρατούσε εδώ τον Οδυσσέα φυλακισμένο. Σήμερα, οι τουρίστες μπορούν να επισκέπτονται το σημείο που θεωρείται πως ήταν η σπηλιά της. Δεν θα βρείτε πολυτελή ξενοδοχεία στο νησί, υπάρχουν δωμάτια προς ενοικίαση αλλά σε περιορισμένο αριθμό.
Πηγή: Business Insider / ellines.com
Print Friendly and PDF

Traveling together