Translate this page

Το πιο “χρωματιστό” χωριό της Ευρώπης


Βρίσκεται κρυμμένο στη Βόρεια Ιταλία και λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το όνομά του. Το Riomaggiore είναι ένα από τα πέντε χωριά της επαρχίας.... Cinque Terre στη Λιγουρία, και το πιο γραφικό ψαροχώρι της ευρύτερης περιοχής.Έτσι όπως είναι σκαρφαλωμένο στο γκρεμό και αγναντεύει από ψηλά τη θάλασσα μοιάζει… ψεύτικο, σαν να έχει ξεπηδήσει μέσα από τις σελίδες ενός παραμυθιού. “Νερά άλλοτε ασάλευτα που αλλάζουν χρώμα μέσα στην ημέρα, άλλοτε φουρτουνιασμένα που σπάνε στα βράχια.

Πυργόσπιτα μαγικά και πολύχρωμα -πράσινα, κόκκινα και κίτρινα-, κολλημένα το ένα δίπαλ στο άλλο δημιουργούν ένα εντυπωσιακό κοντράστ με το βαθύ μπλε της θάλασσας, που “σπάει” όταν ο ήλιος ανατέλλει το πρωί”, λέει ο παραμυθάς!

Και αυτή ακριβώς είναι η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης όταν φτάσει στο Riomaggiore… Το χωριό χρονολογείται από τις αρχές του 13ου αιώνα και είναι γνωστό κυρίως για τον ιστορικό του χαρακτήρα αλλά και για το περίφημο κρασί που παράγεται στους αμπελώνες του.


Οι κάτοικοι είναι χαρούμενοι και φιλόξενοι, ευτυχισμένοι άνθρωποι. “Ο Θεός μάς χάρισε απλόχερα φυσική ομορφιά, εμείς φτιάξαμε μια προβλήτα για τις βάρκες και βάλαμε χρώμα στα σπίτια για να έχουμε κάθε μέρα καλή διάθεση…”, συνηθίζουν να λένε οι ντόπιοι για τον τόπο τους.

Και πώς αλλιώς άλλωστε, όταν αυτό που τραβά την προσοχή είναι -τι άλλο;- το χρώμα! Όλες οι αποχρώσεις κάνουν την εμφάνισή τους χωρίς φειδώ στα πυργόσπιτα, στους τοίχους, στα καταστήματα, στα μπαρ, στα εστιατόρια.

Σαν να φεύγει λίγο λίγο το χρώμα από τη θάλασσα και τα λουλούδια και να απλώνεται με έναν τρόπο μαγικό στα σπίτια… Το αποτέλεσμα; Το λιγότερο εντυπωσιακό.
Πηγή: perierga.gr
Print Friendly and PDF

Traveling together